21 χρόνια μετά… Τρισάγιο στη μνήμη των 21 μαθητών από το Μακροχώρι τελέστηκε σήμερα στην Κοιλάδα των Τεμπών

Συμπληρώθηκαν σήμερα, 13 Απριλίου 2024, είκοσι ένα χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας.

Ο Δήμος Τεμπών σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κεκοιμημένων παιδιών.

Το τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, συμπροσευχομένων των πατέρων Ιγνατίου, Σπυρίδωνος, Βασιλείου και Πορφυρίου, με τη συμμετοχή των δημάρχων Βεροίας και Τεμπών Κων/νου Βοργιαζίδη και Γιώργου Μανώλη του αντιπεριφερειάρχη Δημητρίου Τσέτσιλα, του αντιδημάρχου Τεμπών Γιώργου Νικολάου, του Διοικητή του Α.Τ. Τεμπών Πρόδρομου Χαρισμανίδη και του Προέδρου της δημοτικής Κοινότητας Μακροχωρίου Ημαθίας Χρυσοβαλάντη Κεχαϊδη.

Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε στο σημείο που έχει κατασκευαστεί το ειδικό μνημείο από την πρώην Νομαρχία Λάρισας.

«Συμπληρώνονται φέτος 21 χρόνια από την τραγική εκείνη ημέρα που τα παιδιά από την Ημαθία έχασαν την ζωή τους σε ηλικία μόλις 16 ετών. Δυστυχώς είναι ένα από τα θλιβερότερα γεγονότα που συνέβει στην Κοιλάδα των Τεμπών.Σήμερα είναι μέρα μνήμης και υπενθύμισης θλιβερών γεγονότων, αλλά και αφορμή τέτοια γεγονότα να μην ξεχνιούνται. Εύχομαι, μέσα από την ψυχή μου, να μην ξανασυμβεί παρόμοιο δυστύχημα σε αυτή την όμορφη περιοχή των Τεμπών, την οποία η φύση έχει πλουτίσει απλόχερα με πανέμορφα χωριά και φιλόξενους ανθρώπους», δήλωσε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Εικόνες: