1Ο Trikki ARTience – Συνέδριο για την Ανθρώπινη Φωνή

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιάζοντας τόσο τους εισηγητές και το κοινό, που βρέθηκαν στον συνεδριακό χώρο, όσο και τους ακροατές που το παρακολούθησαν μέσω live streaming σε όλη την επικράτεια, ολοκληρώθηκε το 1ο Trikki ARTience Συνέδριο για την ανθρώπινη φωνή, που έλαβε χώρα στις 8 – 10 Σεπτεμβρίου 2021 στα Τρίκαλα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τρικκαίων και το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη αγκάλιασαν θερμά την καινοτόμο αυτή πρωτοβουλία της PhonoQuest, υποστηρίζοντας έμπρακτα έργα και δράσεις, που αναδεικνύουν την πρωτοπορία και τη διεπιστημονικότητα στους άξονες της επιστήμης, της τέχνης αλλά και της κοινωνικής μέριμνας.

Οι θεματικές ομιλίες των επιστημόνων άνοιξαν το πεδίο αντίληψης των επαγγελματιών της φωνής. Προσέγγισαν τη φωνή από διαφορετικές ιατρικές σκοπιές και πρόσφεραν καινούργιες πληροφορίες και επιστημονικά δεδομένα, πυροδοτώντας ερωτήσεις για γόνιμο διάλογο.

Οι ομιλίες των εκπαιδευτικών κατέδειξαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στη διαχείριση της φωνής, αλλά και την αναγκαιότητα εισαγωγής του μαθήματος της φωνητικής τόσο στα πανεπιστήμια, κατά τη διάρκεια φοίτησης των εκπαιδευτικών, όσο και στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι καλλιτέχνες μάς εισήγαγαν στην τέχνη της φωνής ως τραγούδι και ως λόγο και κατέθεσαν προσωπικές εμπειρίες ψυχής για το πόσο η φωνή επηρεάζεται τόσο από ψυχολογικούς όσο και πεποιθησιακούς παράγοντες, ανοίγοντάς μας την πόρτα στον εσωτερικό κόσμο της φωνής του καλλιτέχνη.

Το κοινό του Συνεδρίου συμμετείχε πολύ ενεργά, κατακλύζοντας τους ομιλητές με ερωτήσεις και εκφράζοντας την τεράστια ανάγκη των ανθρώπων για γνώση επάνω στα θέματα της ανθρώπινης φωνής.

Το πέπλο του διαχωρισμού Τέχνης και Επιστήμης άρχισε να άρεται. Η πρωτοποριακή και παραγωγική συνεύρεση των δύο κόσμων θεμελίωσε μια γέφυρα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ τους, με σκοπό την εκατέρωθεν εξέλιξη και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Οι δράσεις της PhonoQuest συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και άκρως ενδιαφέροντα θέματα!

Εάν επιθυμείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας, ακολουθήστε τη σελίδα μας σε Facebook (PhonoQuest), Instagram (PhonoQuest), LinkedIn (PhonoQuest) και κάντε subscribe στο κανάλι μας στο YouTube.