Το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων στη Μπρατισλάβα

«Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την ένταξη των παιδιών των αλλοδαπών»

 Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, Δράση ΚΑ2- Εκπαίδευση Ενηλίκων με συμμετοχή από την πόλη μας του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων.

 Το πρόγραμμα που εκπονείται σε συνεργασία με τα Ινστιτούτα Εκπ/κής πολιτικής της Τσεχίας και της Σλοβακίας και έναν εκπ/κό οργανισμό από την Ιταλία έχει διάρκεια 2 έτη.

Η 3η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μπρατισλάβα από 08-11/11/2017 και φιλοξενήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο εκπ/κής Πολιτικής της Σλοβακίας περιελάμβανε εισηγήσεις και παρουσίαση των προγραμμάτων μεταναστευτικής πολιτικής που εκπονούνται από την Κυβέρνηση της Σλοβακίας για την εκπαίδευση των παιδιών των  μεταναστών.

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση Σύριου μετανάστη συνεργάτη του ινστιτούτου, με θέμα «από   τον Τίγρη προς το Δούναβη»  όπου περιέγραψε την περιπέτεια της φυγής από τη χώρα του.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε, επίσης, και επίσκεψη  σε Δημοτικό σχολείο όπου φοιτούν, κυρίως, παιδιά μεταναστών. Εκεί έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα σπουδών και παρακολουθήσαμε μαθήματα μαζί με τους μικρούς μαθητές.

Στη διάρκεια του προγράμματος συζητήθηκαν  και  συμπεράσματα ερωτηματολογίων που είχαν ετοιμαστεί και απαντηθεί   από εκπαιδευτικούς που διδάσκουν  σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία  όλων των εταιρικών χωρών και που η επεξεργασία τους έγινε από το μαθηματικό του σχολείου μας κ. Ν. Μπάκο.

Στο περιθώριο της συνάντησης  είχαμε  την ευκαιρία να ξεναγηθούμε  στην  πόλη  και  να δούμε  αξιοθέατα και μουσεία.

Από το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων συμμετείχαν οι εκπ/κοί: Αθανασία. Ζαραμπούκα, Αλεξάνδρα  Παϊζάνου, Δημήτριος Κατσαδούρος, Μαρία Σταυραντώνη και   Νικόλαος Μπάκος,

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη συνάντηση, πολύ καλά οργανωμένη και  με άψογη συνεργασία.