1η θέση για την Ακαδημία Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Robot Experts Academy

Γεμάτη διακρίσεις και με το εισιτήριο της πρόκρισης στον Τελικό επέστρεψε η Ακαδημία Εκπαιδευτικής Ρομποτικής RobotExpertsAcademy από τον Βόλο, όπου διεξήχθη ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Θεσσαλίας FirstLegoLeague 2022, στις 19 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα των RobotExperts κέρδισε την 1η θέση στη γενική κατάταξη των ομάδων και πήρε την πρόκριση για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Θεσσαλονίκη (2-3 Απριλίου), κερδίζοντας ταυτόχρονα την 1η θέση στο RobotGame (το αγωνιστικό κομμάτι του διαγωνισμού) και παρουσιάζοντας ένα άρτια τεκμηριωμένο και υλοποιημένο project.

Οι RobotExperts, με την καθοδήγηση των προπονητών τους, Αγγέλη Επαμεινώνδα και Δημητρίου Κωνσταντίνου, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν το robot τους ώστε να εκτελέσει με ακρίβεια και επιτυχία  τις αποστολές του διαγωνισμού και να σκαρφαλώσει στην κορυφή της βαθμολογίας από την πρώτη κιόλας προσπάθεια.

Επίσης σχεδίασαν και υλοποίησαν ένα ολοκληρωμένο project για ασφαλείς και ανέπαφες παραδόσεις – παραλαβές προϊόντων κάθε τύπου. Το σύστημα αποτελείται από μεταλλικές θυρίδες σε διάφορα σημεία της πόλης, μέσα στις οποίες τοποθετούνται τα προϊόντα, και από μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσα από την οποία ο χρήστης ενημερώνεται για την παραλαβή τους ή δεσμεύει κάποια θυρίδα για να παραδώσει ο ίδιος. Όλες οι θυρίδες είναι κλειδωμένες και ξεκλειδώνουν μόνο με την σάρωση ενός μοναδικού QR από το κινητό του χρήστη.

Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια των παιδιών υπήρξε η γνωστή εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ, που πίστεψε στις δυνατότητες και στο όραμα των παιδιών και των προπονητών και στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια τους από την πρώτη στιγμή, και την ευχαριστούμε γι ‘αυτό.

Η ομάδα αποτελείται από 10 παιδιά, ηλικίας 12-16 ετών, τους: Καραΐσκο Παναγιώτη, Μπολομύτη Παναγιώτη, Χαχοπούλου Στέλλα, Μακρή Λευτέρη, Δημητρίου Αλέξανδρο, Πλακιά Αναστασία, Τζίκα Αικατερίνη, Παντουβάκη Κων/να, Ρίμπα Γεώργιο και Χαχόπουλο Γεώργιο.

Θερμά Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους προπονητές, τους γονείς και σε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.

Τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ακόμα περισσότερες διακρίσεις.