1η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.

Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Όπως αναφέρουν ΟΗΕ και ΠΟΥ, η Παγκόσμια Μέρα Ηλικιωμένων έχει στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, και αυτό διότι στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους, αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας.

Η βαρηκοΐα είναι η τρίτη σε σειρά χρόνια πάθηση που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας με ένα μικρό μόνο ποσοστό δίνει έγκαιρη λύση στο πρόβλημα αυτό! Με τη γήρανση, η βαρηκοΐα γίνεται μία πάθηση που τη συναντάμε όλο και πιο συχνά, με επίσημες ιατρικές μελέτες να πιστοποιούν την αμεσότητα στην σχέση μεταξύ της απώλειας ακοής, της κατάθλιψης, της ψυχικής κόπωσης, της γνωστικής παρακμής και της άνοιας.

Η έγκαιρη ανίχνευσή της δεν μπορεί να την αποτρέψει, αλλά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση κάποιων συνεπειών της. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ένας στους έξι ενήλικες επηρεάζονται από τη βαρηκοΐα, ενώ στις ηλικίες άνω των 50 ετών η αναλογία γίνεται τέσσερις στους δέκα!  Τέλος, σε ηλικίες άνω των 70 ετών το ποσοστό ανεβαίνει στο 71%.

Στόχος της Akoustica Medica είναι να ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους να ξεκινήσουν την αξιολόγηση ακοής, από την ηλικία των 60 ετών, προκειμένου να παρακολουθούν την υγεία της ακοής τους και να εντάξουν τον έλεγχο της ακοής τους από τον ΩΡΛ γιατρό, ετησίως στην ατζέντα της Υγείας τους.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος της δέσμευσης της Akoustica Medica να βοηθήσει τους ανθρώπους να ακούνε καλύτερα και μαζί με τους αγαπημένους τους να ζουν μία ευτυχισμένη και υγιή ζωή!

Στην Akoustica Medica έχουμε ορίσει τον Οκτώβριο ΜΗΝΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ και προσφέρουμε Δωρεάν Αξιολόγηση Ακοής και Δοκιμή Σύγχρονων Ακουστικών σε πραγματικές συνθήκες ακρόασης. Επιπλέον θέλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους ανθρώπους τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ακοή τους και προσφέρουμε για τον ΜΗΝΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ έκπτωση στο 2ο ακουστικό ίση με την ΗΛΙΚΙΑ τους και η έκπτωση προσφέρεται χωρίς περιορισμό είτε είναι 70%, 80%, 90% ακόμα και 100%!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210 3214463 για προγραμματισμό της δωρεάν συμβουλευτικής συνεδρίας! Μπορείτε να την προγραμματίσετε και ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου www.akousticamedica.gr/kleiste-ena-rantevou/

Πιστεύουμε ότι μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.