1η Γιορτή Μανιταριού στη Καλαμπάκα

manitaria 4

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, στα πλαίσια του ετήσιου προγραμματισμού του, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, διοργανώνει την 1η Γιορτή Μανιταριού στις 2 – 3 – 4 Οκτωβρίου, στην Καλαμπάκα.

Η Γιορτή θα γίνεται κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με στόχο, αφ’ ενός μεν την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα μανιτάρια και αφ’ ετέρου την άμεση επαφή του και τη γευστική απόλαυση ενός από τους πλέον ποιοτικούς και με ιδιαίτερη θρεπτική αξία καρπού της φύσης.

Ταυτόχρονα, εκτός από τη διασκέδαση, η Γιορτή θα εμπεριέχει και το στοιχείο της σύνδεσης των μανιταριών με μια συνεχώς διευρυνόμενη καλλιτεχνική δραστηριότητα γύρω από αυτά. Για αυτό και θα υπάρχει ιδιαίτερη έκθεση μανιταροτέχνης στο χώρο του Μουσείου.

Φιλοδοξία μας είναι, η Γιορτή αυτή, μέσα από την επιτυχία της, να αποτελέσει θεσμό για την περιοχή και πόλο προσέλκυσης επισκεπτών, οι οποίοι θα διαπιστώσουν, ότι πέραν των Ιερών Βράχων των Μετεώρων, υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες, σύγχρονες και ποιοτικές, ικανές να κεντρίσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα της.
Η Γιορτή αυτή έχει την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Καλαμπάκας, αλλά και των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα .

.