120 κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων σε απεργία πείνας

fylakes trikalon 14

Σχεδόν 4.000 κρατούμενοι σε 15 σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας εκ των οποίων 330 στις φυλακές της Λάρισας βρίσκονται στην έβδομη ημέρα απεργίας πείνας, αντιδρώντας μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο για την κατασκευή φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Ήδη 6 κρατούμενοι στον Κορυδαλλό διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Οι κρατούμενοι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα στα μέσα Μαρτίου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, υποστηρίζουν πως καταργείται το δικαίωμα των κρατουμένων στην υφ’ όρον απόλυση, την άδεια, τον ευεργετικό υπολογισμό της έκτισης ποινής (μεροκάματα, εκπαιδευτικά προγράμματα), ενώ θέτει αυστηρούς περιορισμούς στην επικοινωνία (επισκεπτήρια, τηλεφωνική επικοινωνία, αλληλογραφία).

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τη Πέμπτη 3 Ιουλίου στη Βουλή και θα συζητηθεί σε μόλις μία συνεδρίαση.

Παρακάτω οι αριθμοί των κρατουμένων (ανά φυλακή) που συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Κορυδαλλός: 1480

Κέρκυρα: 120

Αυλώνα: 100

Νιγρίτα Σερρών: 200

Δομοκός: 300

Γρεβενά: 400

Μαλανδρίνο: 120

Πάτρα: 550

Τρίκαλα: 120

Ναύπλιο: 50

Άμφισσα: 200

Λάρισα: 330

Χανιά: 280

Κως: 60

Κόρινθος: 50

Αλικαρνασσός: Ολική αποχή συσσιτίου

Όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων , «στον αγώνα των κρατουμένων που συνεχίζεται δυναμικά, έρχεται να προστεθεί η στάση εργασίας που εξήγγειλαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από την Παρασκευή 27/06 μέχρι την Πέμπτη 3/07 τις ώρες των επισκεπτηρίων, με αποτέλεσμα οι απεργοί πείνας κρατούμενοι να μην έχουν την δυνατότητα επισκεπτηρίου από συγγενείς, δικηγόρους, αλλά και εθελοντές γιατρούς από έξω.

Nooz.gr

.