Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου Τρικάλων | 12 Μάη: Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών

Άλλη μια μέρα «γιορτής» για τους Νοσηλευτές, που θα περάσει με ευχές από τις Νοσηλευτικές Διευθύνσεις και τις Διοικήσεις που θα μας τιμήσουν με χειροκροτήματα και με κανένα ρεπό. Tην επόμενη μέρα, τα προβλήματα όχι μόνο θα συνεχίσουν να μένουν άλυτα, αλλά και οι «υποσχέσεις» θα ξεχαστούν γρήγορα. Η Προκήρυξη των 4.000 Νοσηλευτών, που υποσχέθηκε από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης το 2020(!!) ακόμα να βρει το δρόμο της, χαμένη μεταξύ Υπουργείων και ΑΣΕΠ. Και η Υγεία βιώνει -4727 λιγότερους Υγειονομικούς . Οι υγειονομικοί εργάζονται χωρίς την δυνατότητα χορήγησης ρεπό και αδειών !!πολλές φορές με διπλό βάρδια. Παρόλα αυτά υπήρξε απόλυση συμβασιούχων αιφνιδιαστικά παρόλο ότι είχε υπογραφεί σύμβαση παράτασης μέχρι 31-12-22! Η ιδεοληπτική εμμονή δε του ίδιου του κ. Μητσοτάκη κρατά εκτός ΕΣΥ χιλιάδες Νοσηλευτές με Αναστολή, χωρίς καμία λογική!

Η ένταξη στα ΒΑΕ, παρά τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του ίδιου του κ. Μητσοτάκη από το Μάιο του 2020, ξεχάστηκαν γρήγορα, ενώ ο αρμόδιος Υπουργός κ. Τσακλόγλου το οριοθέτησε. «Τα δημοσιονομικά, αλλά και οι πιθανές αποχωρήσεις δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε»!! βάζοντας πρόωρα τέλος στις θριαμβολογίες στέλνοντας στις καλένδες την ένταξη στα ΒΑΕ. Το Ωρομίσθιο για τα Νυχτερινά-Αργίες, μετά την αύξηση κατά 22% το 2017 παραμένει καθηλωμένο δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ από τη Κυβέρνηση για τυχόν αύξηση. Τέλος, η επαναφορά του 13-14ου και οι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ αυξήσεις στους Μισθούς, απλά δεν υπάρχει στην ατζέντα της Κυβέρνησης. Η Πανδημία, πέρα από παραδοχή της αναγκαιότητας για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ανέδειξε τον ΚΥΡΙΑΡΧΟ ρόλο των «ηρώων με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» που δεν τους αρκούν τα υποκριτικά χειροκροτήματα και οι υποσχέσεις που μένουν στα χαρτιά, αλλά διεκδικούν την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Στις 12 Μάη, η πραγματική «γιορτή» των Νοσηλευτών είναι η επιβεβαίωση και δέσμευση για τη συνέχιση του Αγώνα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας, για Μαζικές Μόνιμες Προσλήψεις, για ένταξη στα ΒΑΕ, για το Διπλασιασμό του Ανθυγιεινού Επιδόματος, για τον Ενιαίο Νοσηλευτικό Κλάδο, για αυξήσεις στους Μισθούς, για το 13-14ο , για ένα Ισχυρό Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Υγείας. Χρόνια πολλά!

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείου Τρικάλων