∆εν προλαβαίνει ο κ. Παπουτσής

kyrtsos

 

Γιώργος Κύρτσος

Η εικόνα στην πρωτεύουσα και στην ευρύτερη περιοχή της υποβαθµίζεται µε δραµατικό τρόπο. Τα φανάρια κεντρικών και λιγότερο κεντρικών λεωφόρων και οδών έχουν παραδοθεί σε οργανωµένες οµάδες παράνοµων µεταναστών, οι οποίοι ειδικεύονται στην επαιτεία και στο παρεµπόριο.

Είναι τέτοια η κατάρρευση της έννοµης τάξης, ώστε σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας κυκλοφορούν οµάδες παράνοµων µεταναστών οι οποίοι µεταφέρουν µε καροτσάκια του σούπερ µάρκετ ό,τι µεταλλικά αντικείµενα περιέλθουν στην κατοχή τους, για να τα παραδώσουν σε πρόχειρα ρυπογόνα χυτήρια στην περιοχή του Βοτανικού.

Οι πολίτες δυσκολεύονται να διασχίσουν την Ερµού ή άλλους κεντρικούς εµπορικούς δρόµους χωρίς να βρεθούν στο στόχαστρο Ελλήνων και ξένων πορτοφολάδων. Ανάλογη είναι η κατάσταση στα µέσα µαζικής µεταφοράς.

Αργόµισθα στελέχη

Στην πρωτεύουσα ευδοκιµούν όλων των ειδών οι παράνοµοι, οι οποίοι διαχειρίζονται από την επαιτεία και το παρεµπόριο µέχρι την πορνεία και τη διακίνηση ναρκωτικών.

Η παραβατικότητα και η εγκληµατικότητα σπάνε το ένα ρεκόρ µετά το άλλο, υπό το αδιάφορο βλέµµα των αρµόδιων κυβερνητικών στελεχών. Έχουµε σχεδόν 60 χιλιάδες αστυνοµικούς, 8-9 χιλιάδες συνοριοφύλακες, οι περισσότεροι από τους οποίους υπηρετούν στα… σύνορα της πρωτεύουσας, διάφορα σώµατα, όπως το Λιµενικό, µε δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ασφάλεια.

Η καθηµερινότητα του πολίτη είναι τραυµατική, εφόσον υφίσταται µία διαρκή παρενόχληση, που µπορεί απλώς να ρίχνει το βιοτικό του επίπεδο  ή και να τον εκθέτει σε µεγάλους κινδύνους.

Ο υπουργός «Προστασίας  του Πολίτη» κ. Παπουτσής είναι γέννηµα θρέµµα του παπανδρεϊκού µηχανισµού του ΠΑΣΟΚ και συνήθως εντυπωσιάζει µε την εγκληµατική αδιαφορία και την απαράδεκτα χαµηλή αποτελεσµατικότητα που τον χαρακτηρίζουν. Από την εποχή του ναυαγίου του «Εξπρές Σαµίνα» έχει διαγράψει µία κυβερνητική πορεία µε εντυπωσιακά χαµηλές επιδόσεις.

Σε αυτήν τη φάση ο κ. Παπουτσής φαίνεται να είναι πλήρως απασχοληµένος µε τα εσοκοµµατικά του ΠΑΣΟΚ και την ενδοκυβερνητική διαµάχη για τον έλεγχο του Λιµενικού Σώµατος και τις αρµοδιότητες του ουσιαστικά ανύπαρκτου υφυπουργείου Ναυτιλίας. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι δεν διαθέτει τον αναγκαίο χρόνο για να ασχοληθεί µε τα ζητήµατα της αρµοδιότητάς του.