«Ζεσταίνεται» ξανά η αγορά του αυτοκινήτου με άνοδο πωλήσεων και στα Τρίκαλα

Σε άνοδο βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι πωλήσεις καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και στη περιοχή των Τρικάλων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχείατου Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΕΑ).

Παρά το θολό τοπίο που επικρατεί σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και την δύσκολη πορεία της οικονομίας, όλα αυτά απόρροια της πανδημίας, δεν φαίνεται να πτοούνται οι καταναλωτές που άρχισαν και πάλι να επισκέπτονται τις εκθέσεις αυτοκινήτων στα Τρίκαλα, για να επιλέξουν το νέο τους μοντέλο.

Στα στοιχεία αυτά, που προέρχονται από την ΕΛΣΤΑΤ, φαίνεται θεαματική άνοδος στις ταξινομήσεις νέων οχημάτων σε σχέση με το 2020, μια χρονιά ωστόσο που σημαδεύτηκε από την έναρξη του καθολικού lock down.

Συνολικά 18.352 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021 έναντι 4.031 τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Τον Απρίλιο του 2021 καταγράφηκαν 656 πωλήσεις οχημάτων (383 επιβατικά, 47 ελαφρά φορτηγά και 226 μοτοσικλέτες) έναντι 462 πωλήσεων τον Μάρτιο του 2021.

Πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα είχαν πωληθεί στη Θεσσαλία μόλις 98 οχήματα (λόγω lock down), ενώ τον Απρίλιο του 2019 οι πωλήσεις ήταν 389.

Η τάση πάντως της φετινής χρονιάς δείχνει να είναι ανοδική και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα στοιχεία των επόμενων μηνών.