Ζαχαριάδης: Πολιτική αναγκαιότητα η στρατηγική συμμαχία όλων των προοδευτικών δυνάμεων

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σήμερα στο Regional Growth Conference 2022, όπου συνομίλησε με τη δημοσιογράφο, Μαρία Νικόλτσιου για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ζαχαριάδης χαρακτήρισε ως τεράστια επιτυχία το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού κατάφερε να γίνει κόμμα εκατοντάδων χιλιάδων μελών, μια διαδικασία που είχε μάλιστα καθυστερήσει. Παράλληλα χαιρέτησε την 50-50 εκπροσώπηση των γυναικών στα συλλογικά όργανα του κόμματος και κάλεσε και τα υπόλοιπα κόμματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε χωρίζεται σε προεδρικούς ή μη, αλλά όλοι στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα. Αναφορικά με τις εκλογικές συνεργασίες, ο κ. Ζαχαριάδης κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε ως πολιτική αναγκαιότητα τη στρατηγική συμμαχία όλων των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να ηττηθεί η συντηρητική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση, προέτρεψε τον κ. Ανδρουλάκη να πάρει σαφή θέση για τον πολιτικό του προσανατολισμό. Ακόμη, με μια διάθεση απολογισμού, παραδέχθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πίεσε υπερβολικά τη μεσαία τάξη, όμως υπογράμμισε πως η τότε κυβέρνηση έκανε το καλύτερο δυνατόν, προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση και να επιστρέψει σε μια κανονικότητα.

Τέλος, ο κ. Ζαχαριάδης επέκρινε την κυβέρνηση πως ασχολείται με τη δήθεν ανομία στα Πανεπιστήμια, αντί να στρέψει την προσοχή της στην πραγματική ανομία, η οποία ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.