Υψηλό λειτουργικό κόστος και κορονοϊός «γονατίζουν» την εστίαση

Σε ανασταλτικούς παράγοντες για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της εστίασης, φαίνεται πως εξελίσσονται η πορεία της πανδημίας από την μια και το δυσβάστακτο

λειτουργικό κόστος, με την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας στα ύψη από την άλλη.

Τρικαλινοί επιχειρηματίες της εστίασης κάνουν ξεκάθαρα λόγο, ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή και το κλείσιμο των καταστημάτων τους. Η μειωμένη κίνηση που επιφέρουν τα περιοριστικά μέτρα από τον φόβο του κορονοϊού και οι υπέρογκοι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, είναι οι δύο βασικοί λόγοι που η εστίαση βιώνει την δική της τραγωδία.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalaIN.gr, ήδη οι συνδικαλιστικοί φορείς της εστίασης, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, ζητούν από την κυβέρνηση την λήψη έκτακτων μέτρων στήριξης σε ένα κλάδο που έχει χτυπηθεί ίσως όσο κανείς άλλος, τα δύο αυτά δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Όπως τονίζουν μάλιστα, σε περίπτωση που δεν εισακουστούν από την πολιτεία, είναι αποφασισμένοι και πάλι να βγουν στους δρόμους, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.