Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα- «φιλί ζωής» σε Λάρισα και Πανσερραϊκό

ael-kosmos-20-7-2009

Στη Β’ Εθνική θα αγωνίζονται από την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague αποφάσισε τον υποβιβασμό τους για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.

Η Επιτροπή παράλληλα με τις αποφάσεις πουεξέδωσε τα ξημερώματα (στις 04.50) και έπειτα από συνεδρίαση που κράτησε πολλές ώρες,εκδίωξε από το ελληνικό ποδόσφαιρο τα «αφεντικά» των δύο ομάδων Αχιλλέα Μπέο καιΜάκη Ψωμιάδη.

Συγκεκριμένα, στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη επέβαλε: α) χρηματική ποινή 90.000 ευρώ, β) ποινή απαγορεύσεως εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής και γ) ποινή απαγορεύσεως εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής.

Στις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα επέβαλε: α) χρηματική ποινή 300.000 ευρώ και β) ποινή υποβιβασμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της Superleague της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011.

Η φράση «δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης» δίνει «φιλί ζωής» σε Λάρισα και Πανσερραϊκό, καθώς ανεβαίνουν δύο θέσεις και μένουν στην κατηγορία -όπως συνέβη και στην περίπτωση του Ηρακλή με τον Αστέρα Τρίπολης.