Υποψήφιος Διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Ένας ΈλληναςΥποψήφιος Διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων είναι υποψήφιος για 2η συνεχή χρονιά για το «Όσκαρ» των επαγγελματιών του fitness

Ο Έλληνας γυμναστής Αλέξης Μπατρακούλης μετά την περσινή επιτυχία του να επιλεχθεί από τον μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό fitnessπαγκοσμίως IDEAHealth&FitnessAssociation στους τρεις κορυφαίους  PersonalTrainersγια το 2017, φέτος εντυπωσιάζει με την παρουσία του για 2η συνεχή χρονιά στην κορυφαία τριάδα για το ίδιο βραβείο. Ο Αλέξης μετά από μια αξιοθαύμαστη και πολυετή καριέρα ως προσωπικός γυμναστής και εκπαιδευτής επαγγελματιών του fitnessτόσο στην Ελλάδα όσο και σε 30 χώρες παγκοσμίως, αποτελείτον πρώτο μη Αμερικανό υποψήφιο για το συγκεκριμένο βραβείο, το οποίο θεωρείται το «Όσκαρ» της βιομηχανίας του fitness τα τελευταία 20 χρόνια. Η πορεία του χαρακτηρίζεται από συνεχείς τιμητικές διακρίσεις και επαγγελματικές επιτυχίες με αποτέλεσμα να είναι πλέον διορισμένο μέλος σε Τεχνικές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων και Διεθνείς Ομάδες Εργασίας σε θέματα του Fitness τόσο στην Ευρώπη μέσω της EuropeActive όσο και στις ΗΠΑμέσω του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης (ACE) και το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής (ACSM).

Είναι Πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ  με ειδικότητα τις «Αθλητικές Δραστηριότητες Κλειστών Χώρων», κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην «Άσκηση και Υγεία» από το ΤΕΦΑΑ-ΠΘ, πρόσφατα Υποψήφιος Διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ-ΠΘ στο επιστημονικό πεδίο «Άσκηση και Παχυσαρκία»ως μέλος του εργαστηρίου Βιοχημείας, Φυσιολογίας και Διατροφής της Άσκησης (SmArTLab). Επιπλέον, είναι διεθνώς πιστοποιημένος σε 20 διαφορετικές επαγγελματικές ειδικότητες από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς παγκοσμίως στον τομέα του Fitness (βλ. NSCA, ACSM, ACEκαι NASM). Hαπόλυτη αναγνώριση αυτής της πορείας έρχεται με την υποψηφιότητά του για το «Όσκαρ» του Προσωπικού Γυμναστή τόσο για το 2017 όσο και για το 2018. Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί στην τελετή έναρξης του μεγαλύτερου συνεδρίου για επαγγελματίες της άσκησης παγκοσμίως, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ στις 28/6μπροστά σε ένα κοινό 14.000 και πλέον επαγγελματιών από 55 χώρες. Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τεράστια επιτυχία για τον Αλέξη Μπατρακούλη, ο οποίος θεωρείται πλέον ένας από τους πιο άξιους πρεσβευτές της χώρας στο διεθνές στερέωμα της άσκησης και υγείας και της μαζικής άθλησης.