Τελευταίος μήνας του καλοκαιριού είναι ο Αύγουστος και ο μήνας που ξεκινούν ουσιαστικά και τα μεγάλα πανηγύρια στα Τρίκαλα.
Οι μεγάλες γιορτές στα Τρίκαλα ήταν ανέκαθεν μια καλή ευκαιρία για συγκεντρώσεις, πανηγύρια και γνήσιο παραδοσιακό γλέντι με άφθονη μουσική, χορό και τοπικά εδέσματα.
Κάθε λογής εκδηλώσεις και πανηγύρια διοργανώνονται από τις τοπικές κοινωνίες και τους πολιτιστικούς συλλόγους κάθε περιοχής και ο θρησκευτικός χαρακτήρας συνδέεται άρρηκτα με τη διασκέδαση, με τη συμμετοχή όλων.
Στο κλίμα των ημερών βρίσκονται και οι πολιτικοί μας, καθώς είναι το τελευταίο καλοκαίρι για δημάρχους, αντιπεριφερειάρχη, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους .
Είναι η μεγάλη ευκαιρία των υποψηφίων να συναντηθούν με τους ψηφοφόρους τους, σταθερούς ή «εν μετακινήσει». Η ευκαιρία να τους βρουν χαλαρούς και ευδιάθετους και να «τους κλείσουν» για την ημέρα των εκλογών.
Ετοιμαστείτε λοιπόν κύριοι υποψήφιοι Δήμαρχοι (και είστε και πολλοί ήδη), αλλά και εσείς υποψήφιοι βουλευτές του νομού. Φορέστε τα καλά σας και το πιο πλατύ σας χαμόγελο και ξεκινήστε την οργάνωση. Έρχονται τα πανηγύρια!! Και μην τολμήσει κανείς να πάει διακοπές!