Υπόμνημα πανελλήνιου συνδέσμου επιχειρηματιών κέντρων διασκέδασης Θεσσαλίας

ΠΡΟΣ : ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ : Υπόμνημα προς τους συναδέλφους επιχειρηματίες της εστίασης για την τήρηση της Υγειονομικής Διάταξης Α5/3010/1985 (ΦΕΚ 593/Β/2-10-85) ¨Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από θορύβους μουσικής των Κέντρων διασκέδασης και λοιπών Καταστημάτων¨ εστίαση 80db και κέντρων διασκέδασης 100 db

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ…

Η περίοδος της πανδημίας ήταν μία δύσκολη περίοδος για όλους μας, πολύ περισσότερο όμως έπληξε τα κέντρα διασκέδασης, που αναγκαστήκαμε να παραμείνουμε με κλειστές τις επιχειρήσεις μας, κατόπιν κρατικής εντολής, για περισσότερο από 20 μήνες και να υποστούμε την απόλυτη καταστροφή.

Το τελευταίο διάστημα, με την ανακοίνωση των νέων μέτρων, προχωράμε σε μία νέα αρχή.

Εν’ όψει λοιπόν της νέας αρχής, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να εφαρμοστεί ο ανωτέρω Νόμος που αφορά στην ένταση της μουσικής, ώστε να διαφυλαχθεί η λειτουργία της αγοράς και ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Βάσει του Νόμου, στις επιχειρήσεις εστίασης η μουσική δεν θα πρέπει να ξεπερνάει σε ένταση τα 80 db και μάλιστα έως τις 12 τα μεσάνυχτα-οποιαδήποτε παράταση του ωραρίου λειτουργίας μπορεί να είναι θεμιτή αλλά ΑΥΣΤΗΡΑ χωρίς χρήση μουσικής. Ζωντανή μουσική και με ηλεκτρονικά μέσα λειτουργεί μόνο σε χώρους με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και άδειες . Οι νόμιμοι αυτοί χώροι έχουν περιορισμούς ώστε έξω από την είσοδο τους να μην διαφεύγουν πάνω από 35 db έντασης ήχου.

Από την πλευρά μας οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα νόμιμα συμφέροντα των μελών του Συνδέσμου μας, να προστατευτούμε από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, γιατί σύμφωνα με τις άδειες μας, ως κέντρα διασκέδασης, οφείλουμε να μην έχουμε τραπεζοκαθίσματα εκτός, να είναι κλειστοί και ηχοαπομονωμένοι οι περιβάλλοντες τοίχοι, να έχουμε θέσεις πάρκινγκ, να πληρώνουμε υπέρογκα πνευματικά και εκτελεστικά δικαιώματα και να έχουμε υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ και δημοτικά τέλη από τις επιχειρήσεις εστίασης.

Κατόπιν των ανωτέρω και επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας, ως ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ¨ΜΕΘΕΞΙΣ¨ δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για την διαφύλαξη της νομιμότητας, απαιτώντας την πιστή εφαρμογή του Νόμου, απευθυνόμενοι σε κάθε αρμόδια Αρχή .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

¨ΜΕΘΕΞΙΣ¨

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ