Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας στην Καλαμπάκα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κορασίδων

8899990000

Μια ακόμη πολύ σημαντική αθλητική διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κορασίδων θα λάβει χώρα στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στην πόλη της Καλαμπάκας από τις 24 μέχρι τις 28 Ιουνίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κορασίδων συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΚ, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τον Δήμο Καλαμπάκας και την ΕΣΚΑΘ, με τους αγώνες να διεξάγονται στο κλειστό «Βλαχάβειο» Γυμναστήριο Καλαμπάκας.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας για θέματα αθλητισμού κ. Ευθύμης Ρεντζιάς αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και τις ευχές του για καλή επιτυχία των αθλητών τόνισε τα εξής: «με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Κορασίδων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και την πόλη της Καλαμπάκας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και που μας δίνει μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις.
Από την πρώτη στιγμή δείξαμε ότι μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε τέτοιες διοργανώσεις που προάγουν τον αθλητισμό και το αθλητικό πνεύμα, αλλά και που στηρίζουν την τοπική οικονομία και κοινωνία. Συνεχίζουμε το πλάνο που έχουμε χαράξει ως αιρετή Περιφέρεια για τον αθλητισμό στη Θεσσαλία, πιστεύοντας στον αθλητισμό που είναι διέξοδος στη δύσκολη εποχή που ζούμε και ένας μοχλός ανάπτυξης.
Η Καλαμπάκα είναι ένας προορισμός τουριστικός και αθλητικός και ως Περιφέρεια θέλουμε κάθε χρόνο να φιλοξενεί παρόμοιες διοργανώσεις. Τέτοιες διοργανώσεις προάγουν τον αθλητισμό, ενώ η πόλη μας και η Θεσσαλία γενικότερα αποκομίζει πολλαπλά οφέλη οικονομικά και τουριστικά. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και καλή διαμονή στην πόλη μας όλους τους συνοδούς και παράγοντες».
Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μπουτίνας τόνισε «θέλω να ευχηθώ στους διοικούντες της Ομοσπονδίας και σε όλους τους αθλητές καλή διαμονή στην πόλη μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης και ο Ευθύμης Ρετζιάς έχουν δώσει μια διαφορετική μορφή στον εναλλακτικό τουρισμό και τον αθλητικό δείχνοντας την εξωστρέφεια των ομάδων που βγαίνουν, γνωρίζουν νέους τόπους, νέα μέρη και εμείς να αγαπήσουμε καλύτερα ένα άθλημα παρακολουθώντας το από κοντά».

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ο κ. Γκολέμης ανέφερε τα εξής: «θέλω να ευχαριστήσω τους τοπικούς παράγοντες και ιδιαίτερα τον κ. Ρετζιά ο οποίος συμπαρίσταται πάρα πολύ στο να διοργανώνουμε εδώ στην περιφέρεια μεγάλες διοργανώσεις. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη ο οποίος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοια θέματα. Στη Θεσσαλία γίνονται τρομακτικές διοργανώσεις φέτος, αλλά και κάθε χρόνο με μπροστάρη τον Περιφερειάρχη και τον Ευθύμη Ρετζιά, αλλά και τους Δημάρχους και τον Αντιδήμαρχο ο οποίος είναι πάντα στο πλευρό μας”.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ράντος τόνισε τα εξής: «μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Καλαμπάκας και είναι πολύ σημαντικό που αυτές τις μέρες στην Καλαμπάκα χτυπά η καρδιά του γυναικείου μπάσκετ. Για μια πόλη σαν αυτή της Καλαμπάκας, τέτοιες διοργανώσεις είναι πάρα πολύ σημαντικές. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να ανεβάσουμε τον αθλητικό τουρισμό στον οποίο έχουμε δώσει μεγάλο βάρος. Σε αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πάντα δίπλα μας και μας βοηθά με κάθε τρόπο».

.