Υπέρ του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων η Δ/ντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Την άποψη της, που είναι το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων ως αντίδοτο στην πιθανή επιδημική συμπεριφορά του κορονοϊού, εξέφρασε σήμερα με δημόσια τοποθέτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Τρικάλων κ. Βάσω Κάκλα.

Η ίδια επεσήμανε σχετικά στο κείμενο της:

«Πρέπει να κλείσουν τα σχολεία; Ο κ. Μόσιαλος ειδικός και επιστήμονας διεθνούς κύρους λέει ναι. Αν ένα σχολείο κλείσει μετά την εμφάνιση κρούσματος ή επαφής, η μετάδοση του ιού έχει ξεφύγει .Σε κάθε σχολείο μιλάμε για 100 τουλάχιστον μαθητές , εκπαιδευτικό προσωπικό και όλες αυτές τις οικογένειές Από τη μια μέρα στην άλλη μπορεί να εκτοξευτεί ο αριθμός σε τετραψήφια νούμερα. Πρέπει , κατά την άποψή μου να κλείσουν τα σχολεία προληπτικά , ώστε να προληφθεί η εξάπλωση του ιού και όχι για να περιοριστεί, εφόσον υπάρξουν κρούσματα, γιατί τα μεγέθη, μεταξύ του πριν και του μετά τον ιό, είναι μη συγκρίσιμα. Πρέπει σ’ αυτή την περίπτωση, οι μαθητές να ενημερωθούν επαρκώς , ώστε να μη συμβεί το ευτράπελο, να είναι κλειστά τα σχολεία αλλά να βρίσκονται κανονικά στα φροντιστήρια και στις καφετέριες!!! Όλα εναπόκεινται λοιπόν στην ατομική ευθύνη , και στο σεβασμό του άλλου.

Κάποια σχολεία προγραμματίζουν ακόμα εκδρομές Οι πολυήμερες εκδρομές στο εσωτερικό αποφασίζονται και εγκρίνονται πια από τους συλλόγους διδασκόντων κάθε μονάδας. ¨Έχουν μεγάλη ευθύνη να επιτρέπουν μέσα σ’αυτό το αβέβαιο κλίμα πολυήμερες μετακινήσεις μαθητών. Λίγη σοβαρότητα , ας έχουμε!».