Υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ

anelkammenos2

Ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Κώστας Δαμαβολίτης και ο Δημήτρης Καμμένος διαφοροποιούνται από την γραμμή του κόμματος

Μετά τους βουλευτές των ΑΝΕΛ., κ. Βασίλη Κόκκαλη και Κώστα Δαμαβολίτη και ένας τρίτος βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Καμμένος διαφοροποιείται από την γραμμή του κόμματος σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης (Λάρισα) και ο Κώστας Δαμαβολίτης (Ηράκλειο) δήλωσαν σήμερα ότι θα ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο πρώτος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε:

«Εγώ όταν ψήφισα το Σάββατο για τη διενέργεια δημοψηφίσματος είχα τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν capital controls.

Η εντολή που έχω λάβει δεν είναι για κλειστές τράπεζες. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, εκπροσωπώ τον μέσο Έλληνα, τον νοικοκύρη με τις 5.000 ή 10.000 ευρώ στην τράπεζα που φοβάται. Δεν έχω εντολή να κουρευτούν οι καταθέσεις».

Ο δεύτερος κάλεσε τους ψηφοφόρους του μέσω του ρ/σ 9.84 του Ηρακλείου, να ψηφίσουν ΝΑΙ.

« Είμαι υπέρ του ΝΑΙ» ξεκαθάρισε. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ΑΝΕΛ ο κ. Δαμαβολίτης έχει δεσμευτεί στον Πάνο Καμμένο ότι σε περίπτωση που διαφωνήσει με την κεντρική κομματική επιλογή θα παραδώσει την έδρα.

Ακολούθησε ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος ζητάει την άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος, εκφράζοντας έτσι την διαφωνία του από την γραμμή του κόμματος.

parapolitika.gr