ΥΠΕΝ: «Πράσινο φως» για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Ανοίγει ο δρόμος για να αλλάξει σημαντικά η εικόνα του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, της γνωστής σε όλους ΔΕΘ, για την ανάπλασή της με άξονες τις σύγχρονες υποδομές, λειτουργικότητα και χώρους πρασίνου.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού (ΣΜΣ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, ενέκρινε ομόφωνα το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο (Ε.Χ.Σ.) στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής εκτάσεως 176.087,65 τ.μ., καθώς και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.).

Με την ομόφωνη απόφαση καθορίστηκαν χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης, καθώς και κατευθύνσεις και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνει πως «μετά από οκτώ μήνες, κάνουμε πράξη από την πλευρά μας τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη ΔΕΘ. Με την ίδια αντίληψη “το είπαμε-το κάναμε”, θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα η προσπάθεια όλων των συναρμόδιων φορέων, ώστε το σχέδιο να γίνει πράξη».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, υπογράμμισε πως «σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση ενός από τα σπουδαία έργα, στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, την ανάπλαση της ΔΕΘ. Η ομόφωνη απόφαση του ΣΜΣ έγκρισης του ΕΧΣ ανοίγει τον δρόμο για ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που θα βασίζεται στο τρίπτυχο εκσυγχρονισμός της έκθεσης, αναβάθμιση των εκθεσιακών υποδομών, πράσινο».

naftemporiki.gr