Υπάρχουν και πιο σοβαρά θέματα…

 16834874

Οι ανάγκες άλλαξαν. Το ίδιο ισχύει και για τις απαιτήσεις των πολιτών από τους δημάρχους.

Τα έργα που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή αναπλάσεις πλατειών, αντικατάσταση στις πλάκες των πεζοδρομίων, παρκάκια κ.ά. παρόμοια, δεν μετρούν, πλέον, για τη διαμόρφωση της θετικής γνώμης των πολιτών σχετικά με το έργο των τοπικών αρχόντων.

Οι δημότες έχουν άλλες απαιτήσεις, πιο υψηλές και ουσιαστικές, που αφορούν στην πραγματική βελτίωση της ζωής τους και στην κοινωνική πρόνοια.

Θέλουν, για παράδειγμα, σωστό δίκτυο ύδρευσης, για να πίνουν καθαρό νερό, καλό δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικό καθαρισμό, χώρους στάθμευσης, ποδηλατοδρόμους, περισσότερο πράσινο, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κ.Α.Π.Η., κ.ά. τέτοια έργα ουσίας.

Θέλοντας και μη, λοιπόν, οι δήμαρχοι θα καταλάβουν τη σημασία αυτών των παρεμβάσεων και θα αναγκαστούν να στραφούν προς τα έργα που θα καλυτερέψουν τη ζωή των δημοτών τους και δεν θα έχουν στόχο την επανεκλογή τους (όπως νόμιζαν).

Αφορμή για τα παραπάνω, είναι η όλο και μεγαλύτερη συζήτηση που γίνεται για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων, την αξιοποίηση εκτάσεων που εγκαταλείφθηκαν κλπ.

Πρόκειται για θέματα που απασχολούν όλο και περισσότερους πολίτες, εκτός από τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.

Οι καιροί που εκλέγονταν δήμαρχοι και κοινοτάρχες επειδή έκαναν μία πλατεία, ή άλλαξαν τις πλάκες στα πεζοδρόμια, πέρασαν.

Επιτέλους! Ας ασχοληθούμε με πιο σοβαρά θέματα.

 

.