«Υπάρχουν ακόμα συναισθήματα» μέσα από τη ματιά ενός νέου βιβλίου

Παρουσία πολλών Τρικαλινών, φίλων του βιβλίου, έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Βασίλη Ζησόπουλου «Υπάρχουν ακόμα συναισθήματα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δυάς.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι:
Νίνα Λουμιώτη – Εκπαιδευτικός Π.Ε., Μαρία Αγναντή – Φιλόλογος και Γιώργος Μωύσογλου – Εκδότης, Συγγραφέας.
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα «Εκτός Εποχής», με τους Θοδωρή Τσάτσο στο τραγούδι και Δημήτρη Ιλεμόσογλου στην κιθάρα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Παύλος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου, με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και ατσάλινη θέληση, που πετυχαίνει κάθε στόχο στη ζωή του. Παρά την επικίνδυνη εμπλοκή του στον γοητευτικό κόσμο της νύχτας, ξεφεύγει, ερωτεύεται και φτιάχνει τη ζωή του στο πρότυπο του ανθρώπου και
οικογενειάρχη που είχε υποσυνείδητα ενστερνισθεί από μικρός.

Όταν όμως το παρελθόν επιστρέφει απρόσμενα και τον συνθλίβει ψυχικά και σωματικά, απομονώνεται και οργανώνει την μοναχική ζωή του με άμυνα την ψυχρή λογική και την απουσία συναισθημάτων.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! Μια σειρά από γνώσεις και αποκαλύψεις, αλλάζουν δραματικά ό,τι ήξερε για την μέχρι τότε ζωή του και τον φέρνουν αντιμέτωπο με συναισθήματα που πίστευε πως έλεγχε, πρόσωπα που αγνοούσε και αποφάσεις που δεν θέλει να πάρει.

Είναι τελικά δυνατόν ένας νέος που ξεκινάει με τις καλύτερες προοπτικές για να γίνει το πρότυπο της κοινωνίας να καταλήξει να γίνει η προσωποποίηση της βίας; Ή μήπως όχι;