Υπάρχει κάτι καλύτερο από τους ντοματοκεφτέδες; Η καλύτερη συνταγή στο air fryer

Ντοματοκεφτέδες, ο καλύτερος μεζές για το τσιπουράκι και το ουζάκι μας το καλοκαίρι. Η Νεκταρία Κοκκινάκη έχει τη light εκδοχή στο air fryer…

Υλικά – Ντοματοκεφτέδες

3 ώριμες ντομάτες ή 25 ντοματίνια
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
20 ml ελαιόλαδο
100 γραμμ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμ. φέτα
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Αρχικά ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις αφήνετε σε ένα σουρωτό για περίπου 1 ώρα να στραγγίξουν καλά από τα υγρά τους. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και ρίχνετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Προσθέτετε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τη φέτα θρυμματισμένη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και, τέλος, τα μπαχαρικά.

Ανακατεύετε καλά τα υλικά. Τοποθετείτε λαδόκολλα στον κάδο του air fryer και με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε μέρος από το µίγµα, τοποθετείτε στη λαδόκολλα και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, επαναλαμβάνετε με το υπόλοιπο μίγμα.

eleftherostypos.gr