Υγρό πιάτων: Μπορεί να καθαρίσει πολλά περισσότερα από όσα νόμιζες, 15 έξυπνες λύσεις

Το υγρό πιάτων μπορεί να αφαιρεί τη λίγδα από τα βρώμικα πιάτα, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει για να σας «λύσει» τα χέρια μέσα και …έξω από το σπίτι. Συγκεντρώσαμε 15 tips που κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

1. Εξαλείψτε τους λεκέδες γράσου ή λίπους

Αφαιρέστε τους λεκέδες λίπους από τα ρούχα ή οποιοδήποτε ύφασμα με αυτό το απλό κόλπο. Απλά βάλτε μια ή δύο σταγόνες υγρού πιάτων πάνω στο λεκέ και τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και ο λεκές θα εξαφανιστεί.

2. Καταψύξτε το ως πάγο

Βάλτε ένα φλιτζάνι σαπούνι πιάτων σε μια σακούλα και τοποθετήστε τη στην κατάψυξη. Το σαπούνι πιάτων δεν καταψύχεται ποτέ πλήρως, κάνοντάς το εύκαμπτο και τέλειο για να βγάλει τους λεκέδες.

3. Γυαλίστε τα κοσμήματά σας

Γυαλίστε τα κόσμημά σας με υγρό πιάτων. Απλά βυθίστε το κοσμήματά σας εκεί για 5 λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε τη βρωμιά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν.

4. Παγίδα για τις μύγες

Εάν έχετε πρόβλημα με τη μύγες στην κουζίνα σας, απλά κάντε μια παγίδα σαπουνιού. Ρίξτε σαπουνιού σε ένα ανοιχτό δοχείο και στη συνέχεια προσθέστε λίγο νερό. Στη συνέχεια, καλύψτε το δοχείο με κάποιο πλαστικό περίβλημα και κάντε μερικές τρύπες στο περιτύλιγμα. Οι μύγες θα πηγαίνουν στο σημείο αυτό λόγω μυρωδιάς και θα πέφτουν μέσα, αλλά δεν θα είναι σε θέση να βγουν έξω με το σαπούνι στα φτερά τους.

5. Απαλλαγείτε από λεκέδες στην ταπετσαρία σας

Για να καθαρίσετε την ταπετσαρία σας, γεμίστε ένα δοχείο με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πανί για να εξαφανίσετε τους λεκέδες με αυτό το αφρώδες μείγμα.

6. Καθαρίστε τα έπιπλα σας

Προσθέστε υγρό πιάτων σε ζεστό νερό και σκουπίστε τη σκόνη από τα έπιπλά σας.

 7. Ξεθολώστε τα τζάμια

Αν θέλετε να αποφύγετε να θολώνουν τα τζάμια ή οι καθρέφτες, περάστε με ένα στεγνό πανί το τζάμι σας με ελάχιστο υγρό πιάτων.

8. Λιπαίνει τη βίδα

Τοποθετήσετε μια σταγόνα πιάτων πάνω στη βίδα, διευκολύνοντας την να ξεβιδωθεί.

10. Κρατήστε αράχνες και μυρμήγκια μακριά

Ένα τέχνασμα για τη διατήρηση αραχνών, μυρμηγκιών και άλλων παρασίτων μακριά είναι να ψεκάσετε αεραγωγούς, πόρτες, παράθυρα και άλλες εισόδους με υγρό πιάτων.

11. Λεκέδες πετρελαίου στο τσιμέντο

Αν παρατηρήσετε μια κηλίδα πετρελαίου στο γκαράζ σας ή στο τσιμεντένιο αίθριο, μην ανησυχείτε. Απλά πασπαλίστε τη σόδα φαγητού πάνω στο λεκέ, προσθέστε λίγο σαπούνι πιάτων και τρίψτε με μια πλαστική βούρτσα.

12. Απορρυπαντικό πλυντηρίουΒάλτε μερικές σταγόνες υγρού πιάτων στο πλυντήριο σας μόλις γεμίσει με νερό. Οι λεκέδες θα υποχωρήσουν πιο εύκολα.

13. Σπιτικές…φούσκες

Προσθέστε μερικές σταγόνες υγρού πιάτων σε ένα πλαστικό μπουκάλι νερό, κουνήστε το λίγο και στη συνέχεια κάντε μερικές φυσαλίδες. Μπορείτε έτσι να παίξετε με τα παιδιά σας. 

14. Αφαίρεση κόκκινων λεκέδων κρασιού

Το κόκκινο κρασί είναι ο εφιάλτης του λεκέ, αλλά δεν είναι αδύνατο να αφαιρεθεί. Απλά ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων με 1 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγάρι για να βάλετε το μείγμα απευθείας πάνω στο λεκέ. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

15. Εξαφανίστε τους ψύλλους

Το υγρό πιάτων με άρωμα λεμόνι σκοτώνει τους ψύλλους εάν το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε μπάνιο το σκύλο σας.

Πληροφορίες από TipHero / news4health.gr