Xρίστος Λιάπης : “Ανοικτό Κόμμα – ανοικτές προοπτικές. Έναν χρόνο με τον Κυριάκο”

Ο Χρίστος Λιάπης για τον έναν χρόνο από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και για την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ

Στις 10 Ιανουαρίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας.

Ένας χρόνος ο οποίος αποδεικνύει πως η μεγάλη νίκη ενότητας, ανανεωτικής προοπτικής και επανενεργοποίησης των πολιτών, που σηματοδοτήθηκε από τη μαζική συμμετοχή της πλατιάς λαϊκής βάσης της Νέας Δημοκρατίας στις ανοικτές εκλογικές μας διαδικασίες, δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε νίκη ολόκληρης της κοινωνίας, απαλλάσσοντας τη χώρα από την πολιτική υπερφορολόγησης και απαξίωσης των θεσμών από τη σημερινή Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μία Κυβέρνηση η οποία ακυρώνει καθημερινώς τόσο τον εαυτό της, όσο και τις πολυετείς θυσίες του ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση.

Ανοικτή ήταν, πριν από έναν χρόνο, η διαδικασία ανάδειξης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ανοικτό αποδεικνύεται πως είναι, στο διάστημα που μεσολάβησε από την εκλογή του Κυριάκου, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, στους πολίτες και τα νέα στελέχη που θέλουν να κινητοποιηθούν και να συμμετέχουν ενεργά στη συνολική προσπάθεια της Κεντροδεξιάς.

Γιατί, πριν από έναν χρόνο, τον Κυριάκο Mητσοτάκη δεν τον εξέλεξαν ούτε οι τοπικές μικροβαρωνίες των ταυτισμένων με τον φαβοριτισμό και την αδιαφάνεια “κομματαρχών” ούτε οι συσχετισμοί, τα πολιτικά πονταρίσματα και οι παλινωδίες που συντηρούν και αναδαυλίζουν έναν κατ´ επιφάνεια ανακαινισμένο παλαιοκομματισμό.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον εξέλεξε η αυθόρμητη και ακαθοδήγητη, ευρεία κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η κομματική βάση επανεγκαθίδρυσε, με τη μαζική συμμετοχή της στις Προεδρικές Εκλογές της ΝΔ, την υγιή σχέση της Παράταξης με την κοινωνία. Η σχέση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη συμμετοχή στην πολιτική νέων και άφθαρτων προσώπων τα οποία έχουν καταθέσει τα επαγγελματικά, ακαδημαϊκά και δημιουργικά τους διαπιστευτήριά στην κοινωνία. Πρόσωπα όπως τα 15 στελέχη που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, με το πέρας της πρώτης φάσης της “Ανανέωσης- ananeosi.nd.gr”. Μιας ανοικτής και διαφανούς διαδικασίας που αιμοδοτεί καθημερινά τη Νέα Δημοκρατία με νέα, δημιουργικά πολιτικά, τεχνοκρατικά και ιδεολογικά κύτταρα δυναμικών, καθαρών και επιτυχημένων, στον τομέα τους, ανθρώπων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο προ ενός έτους κάλεσμα του Προέδρου για «οξυγόνο» νέων, αντικειμενικώς αξιολογούμενων και επιλεγέντων στελεχών στον κομματικό ιστό της Νέας Δημοκρατίας και για άνοιγμα της πολιτικής στην κοινωνία, μέσα από την ανοικτή διαδικασία αξιολόγησης του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Μαζί με τον παλμό ανανέωσης που έφερε η,  πριν από έναν χρόνο, επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις  εσωκομματικές εκλογές απέδειξε και το υψηλό πολιτικό του IQ, καθώς και τη φυσική του αποστροφή προς τον λαϊκισμό, βλέποντάς τον να καταφέρνει, με τον συνεπή και ειλικρινή πολιτικό του λόγο, την αποτελεσματικότητα και την ιδεολογική του σαφήνειά να μετατραπεί από outsider σε αρχιτέκτονα μιας μεγάλης προσωπικής αλλά και συλλογικής νίκης. Μιας νίκης που προσδιόρισε και προσδιορίζει τη συνεκτική και δυναμική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας.

Γιατί, το κυρίαρχο μήνυμα των εσωκομματικών εκλογών που διεξήχθησαν τόσο κατά την πρώτη Κυριακή της 20ης Δεκεμβρίου του 2015, όσο και κατά τη δεύτερη Κυριακή της 10ης Ιανουαρίου του 2016, απετέλεσε, πάνω από όλα, ένα μήνυμα νίκης και προοπτικής για τη Νέα Δημοκρατία και κατ´ επέκταση για ολόκληρη τη χώρα.

Μιας νίκης που θα φέρει πάντα την υπογραφή της μαζικής συμμετοχής των 400.000 Νεοδημοκρατών οι οποίοι έσπευσαν στις κάλπες, παρά τα μηνύματα γενικευμένης απαξίωσης του πολιτικού μας συστήματος, για να στείλουν τον παλμό της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του κόσμου σε ένα ανανεωμένο πολιτικό σχήμα. Ένα κεντροδεξιό και ανοικτό στους πολίτες και τις αγωνίες τους σχήμα, το οποίο δείχνει πως έχει,  πλέον, τα θεσμικά και τα ιδεολογικά αντανακλαστικά ώστε να αφήσει πίσω του τα βαρίδια των προηγούμενων ετών και να τροχοδρομήσει εκ νέου σε μια νικηφόρα και ελπιδοφόρα πορεία που θα αναδείξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Πρωθυπουργία της χώρας.

Γιατί, πλέον, τα ψέματα έχουν τελειώσει, τόσο για τη χώρα όσο και για τους πολίτες. Γιατί πλέον όλοι, ακόμη και οι οδυνηρώς εξαπατηθέντες από τις αυταπάτες ή τον πολιτικό αμοραλισμό του ΣΥΡΙΖΑ, συμπολίτες μας, έχουν αρχίσει να εμπεδώνουν ότι μόνον μέσα από συνετή και ειλικρινή διακυβέρνηση μπορεί, η Ελλάδα μας, τελικώς, να ανακάμψει.

Αυτά τα συνθετικά χαρακτηριστικά μεταρρυθμιστικής τόλμης και κοινωνικής ενσυναίσθησης, συγκεντρώνει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο συνδυασμός τους εγγυήθηκε, πριν από έναν χρόνο, την ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας την οποία βλέπουμε, πλέον, να κερδίζει το στοίχημα της εμπιστοσύνης των πολιτών, με τη “Συμφωνία Αλήθειας” που συνάπτει και τιμά καθημερινώς μαζί τους.  Με τον ίδιο τρόπο εγγυάται προοπτικές επανάκαμψης και για τη χώρα, στο τιμόνι της οποίας θα βρεθεί,  σύντομα, ο Κυριάκος ως ο επόμενος Πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργός που θα σπάσει την αντιαναπτυξιακή αλυσίδα των μνημονίων. Ο Πρωθυπουργός της ανάπτυξης και της ανάκαμψης όλων των Ελλήνων.