Ξέρετε σε ποιόν ανήκει η αρχαιότερη συνταγή μαγειρικής;

Σαρδέλες γεμιστές

Υλικά

  • 36 φρέσκιες, μεγάλες σαρδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 3 αυγά
  • 175 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 18 φύλλα δάφνης
  • 40 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Πλένουμε τις σαρδέλες, τις καθαρίζουμε και κόβουμε την ουρά και το κεφάλι.  Λιώνουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με τον μαϊντανό, τα αυγά, πέντε κ.σ. ψίχα ψωμιού και το αλάτι.

Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, γεμίζουμε με αυτό τις σαρδέλες. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη.

Κάθε δυο σαρδέλες τις σκεπάζουμε με ένα φύλλο δάφνης. Τις πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ψίχα και περιχύνουμε με το φρέσκο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 200οC για 20 λεπτά περίπου και τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

Πηγή: mamapeinao.gr