Ξενάγηση στα Τρίκαλα για την Γεωργίου Νίκη

Την πόλη μας επισκέφτηκε η κα Γεωργίου Νίκη υπεύθυνη προγραμμάτων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και του Δία Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. Η κα Γεωργίου που έλκει την καταγωγή της από την πόλη μας εντυπωσιάστηκε από το Κέντρο Μουσικής Έρευνας Β. Τσιτσάνη και το Οθωμανικό Λουτρό, το Βιομηχανικό Πάρκο Ματσόπουλου και το Μουσείο Κατσικογιάννη αλλά και από το εύρος των γνώσεων της Εθελοντικής Ομάδας «Ανοιχτά Μουσεία για Όλους», όπως και από τον τρόπο περιήγησης τόσο από την ομάδα όσο και από την «ψυχή» του «κέντρου Β. Τσιτσάνης» κο Στέλιο Καραγιώργο.

Στην άτυπη σύσκεψη που ακολούθησε με τους Εθελοντές του Δήμου Τρικκαίων, όπου και συμμετείχε ο εντεταλμένος σύμβουλος Μιχάλης Λάππας, συζητήθηκαν αρκετά και ενδιαφέροντα θέματα, όπως η συνεργασία με το Δία Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας για σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, που θα συμπεριλαμβάνουν ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του Νομού Τρικάλων.

Τα προγράμματα που συζητήθηκαν είναι εντυπωσιακά, γεμάτα ενδιαφέρον και πάνω απ’ όλα έχοντας βασικό σκοπό να προωθήσουν την δημιουργική άτυπη μάθηση, την γνώση, την ψυχαγωγία, τη συνεργατικότητα, την συμμετοχή και να καταστήσουν εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς ίσους «συνδαιτημόνες» στην υπόθεση της Εκπαίδευσης, η οποία «καθρεφτίζει» την ελληνική κοινωνία.