Ξεκομμένοι από τον λαό

pateras2_copy

 

 

 

Γράφει ο Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΛΑ.Ο.Σ.

 

Σε απόγνωση ευρίσκεται ο πολίτης με τα όσα διαδραματίζονται στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. Η κατάθλιψη που φώλιασε στην ψυχή του λαού μας είναι ορατή με γυμνό μάτι. Γέροι, νέοι, επιστήμονες, άνεργοι, νεόφτωχοι, αντιμετωπίζουν με φόβο την τραγική περίοδο που ζούμε εξ αιτίας της κακής οικονομικής πολιτικής που άσκησαν τα δύο μεγάλα κόμματα και εξ αιτίας της μεγάλης κλοπής του Δημοσίου χρήματος. Ο κόσμος τρέμει ότι μετά τις εκλογές τον περιμένουν πλειστηριασμοί, εισπρακτικές εταιρείες και μπλόκο… στους μισθούς και στις συντάξεις.

Από τον Ιούλιο έρχονται κατασχέσεις και σε δύο μήνες θα χάνει το σπίτι του ο πολίτης. Οι εισπρακτικές εταιρείες θα ενεργοποιηθούν για λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ κι άλλων παροχών, και δεν θα πληρώνονται οι μισθοί σε κανένας εργαζόμενο αν δεν εξοφλείται πρώτα το Δημόσιο το οποίο ρήμαξαν οι κλέφτες του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ. και της Διαπλοκής.

Όλοι δε αυτοί που μας έφεραν στην πρωτοφανή φτώχεια και απελπισία όλοι αυτοί που οδήγησαν τον λαό σε νευρικό κλονισμό, όλοι αυτοί που έσπειραν στους πολίτες το άγχος, που εξοντώνει τους Έλληνες, όλοι αυτοί οι δήμιοι της χώρας μας θέλουν τώρα να μας ΣΩΣΟΥΝ…! Ξεκομμένοι από το Λαό και την καθημερινότητα, βγαίνουν στην τηλεόραση και τα ραδιόφωνα, και σαν να μην τρέχει τίποτε, προσποιούνται τους Σωτήρες.

Δεν έχουν βάλει μυαλό ακόμα και τώρα, που δεν τολμούν να βγουν στον κόσμο, που αναγκάζονται να φύγουν από την πολιτική που παντού αποδοκιμάζονται φραστικά, με αυγά και με γιαούρτια. Χρησιμοποιούν την ίδια ξύλινη γλώσσα, παίζουν τα επικοινωνιακά τους παιχνίδια και προκαλούν ακόμα και τους ψηφοφόρους τους με τα ίδια ψέματα.

Και ενώ τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. κάποτε ξεπερνούσαν σε ποσοστά το 86%, στις επικείμενες εκλογές, όπως γράφει ο ελεύθερος Τύπος του Δημήτρη Ρίζου, φιλικά προσκείμενος στην κεντροδεξιά παράταξη, το ποσοστό που θα πάρουν στις 6 Μαίου θα κυμανθεί γύρω στο 35 – 40%… και από τους 300 σημερινούς βουλευτές οι 200 και κάτι παραπάνω θα αλλάξουν επάγγελμα….!

Μέσα δε σε αυτή την καταστροφική κατάσταση τα κόμματα εξουσίας, ζαλισμένα από την πτωτική τους πορεία, ζητούν το μεν ΠΑΣΟΚ την πρωτιά… η δε Ν.Δ. αυτοδύναμη κυβέρνηση, προκειμένου να γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς η ο Μπένι…

Όλα δείχνουν πως το πολιτικό σύστημα είναι σαν την κινούμενη άμμο και παρά ταύτα η Βουλή έχει μετατραπεί σ’ ένα απέραντο γραφείο ρουσφετιών, λόγω της άτυπης προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, καθώς τροπολογίες και αλλαγές μπαίνουν από τις χαραμάδες και τα ορθάνοιχτα παράθυρα και γίνονται κατ’ ευθείαν νόμος του κράτους. Έτσι όπως ο Κώστας Καραμανλής… βόλεψε όλους τους συνεργάτες τους σε υψηλόμισθες μόνιμες θέσεις, όπως το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου με τους… κηπουρούς, το ίδιο κάναν και οι σημερινοί υπουργοί, ενώ είμαστε ένα βήμα προ των εκλογών. Το νομοσχέδιο που περνάει την ερχόμενη εβδομάδα ο Μάκης Βορίδης και οι.. ντροπολογίες… είναι ένας παράδεισος ρουσφετολογίας και πελατοκρατίας, για τους σημερινούς κρατούντες.

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα ενώ ο κόσμος δυστυχεί η κατάρα του ρουσφετιού ζει και βασιλεύει. Να γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει αλλά συνεχώς ξεψυχάει!