Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα μεγάλα νησιά – Αύριο οι ανακοινώσεις για sms, απαγόρευση κυκλοφορίας

Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για να αποφασίσει τις λεπτομέρεις σχετικά με τα επόμενα βήματα άρσης των περιοριστικών μέτρων. Ο εμβολιασμός μόνιμων κατοίκων των νησιών άνω των 10.000 κατοίκων θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τις μετακινήσεις, τα SMS και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όλες οι λεπτομέρειες για τις υπερτοπικές μετακινήσεις, τη χρήση των sms και το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορίας θα αξιολογηθούν, θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Μιλώντας σήμερα για την συνεδρίαση της επιτροπής και τα ζητήματα για τα οποία καλείται να αποφασίσει, η Αριστοτελία Πελώνη εξήγησε ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει για τον τρόπο με τον οποίο θα αρθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, για την πιθανότητα διεύρυνσης του ωραρίου, και για το click inside για το πώς θα γίνουν όλα αυτά. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις που αφορούν τους εμβολιασμούς στα νησιά.

Σχολιάζοντας έπειτα την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, η κ. Πελώνη υποστήριξε ότι «ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η επιχείρηση ”Ελευθερία” μιλάει από μόνος του».

«Υπάρχει και επιτάχυνση των εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα. Είμαστε περίπου στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Ανοίξαμε πάρα πολλές ηλικιακές ομάδες. Και σήμερα θα  γίνουν ανακοινώσεις, που αφορούν τους εμβολιασμούς στα νησιά», συνέχισε.

«Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε και τις υπόλοιπες ομάδες τον Ιούνιο», εκτίμησε.

Π. Αρκουμανέας: Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει επιτευχθεί το τείχος ανοσίας

Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει επιτευχθεί το τείχος ανοσίας το οποίο υπολογίζεται περίπου στο 70% από το σύνολο του πληθυσμού, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταδιακή αποκλιμάκωση. «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε πολύ χαμηλά νούμερα. Δεν έχει τελειώσει η πανδημία», προειδοποίησε προσθέτοντας πως σίγουρα ο εμβολιασμός θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τα άτομα 18 ετών και άνω ενώ από τέλος του μήνα θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα εμβόλια για τους 30-44 ετών, ανά πενταετία.

Αλκ. Βατόπουλος: Περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική η απόφαση για τις μετακινήσεις

Περισσότερο πολιτική και λιγότερο υγειονομική είναι η απόφαση για τις μετακινήσεις, ανέφερε σε συνέντευξή του, ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «πλέον τα οριζόντια μέτρα έχουν κλείσει τον κύκλο τους και με τα αυξανόμενα μέτρα και τον εμβολιασμό μπαίνουμε σε μια καινούργια φάση».

naftemporiki.gr