Ξεκίνησε στο μουσείο Τσιτσάνη το 2ο ARTience συνέδριο για τη φωνή

Με την παρουσία αρκετού κόσμου, ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, το 2ο ARTience συνέδριο για τη φωνή που διοργανώνει η εταιρεία PhonoQuest, που εξειδικεύεται στη διεπιστημονική προσέγγιση ζητημάτων της ανθρώπινης φωνής, με το γενικό θέμα «Φωνή: Συμφωνίες & Διαφωνίες».

Όπως κατέγραψε το trikalaIN.gr, εισηγητές επιστήμονες και καλλιτέχνες της φωνής αντάλλαξαν και συνθέσαν τις απόψεις τους για τα βασικά ζητήματα της ανθρώπινης φωνής, παρουσιάζοντας στο κοινό χρήσιμα συμπεράσματα στον χειρισμό της.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος (Χειρουργός ΩΡΛ, Φωνίατρος, Διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης) και ομιλητές οι:

Κατερίνα Βρανά (Stand up Κωμικός)
Σοφία Γεωργίου (Φυσικοθεραπεύτρια φωνής, Εργοφυσιολόγος, Cert. Acupuncturist)
Χαρούλα Γκλαβοπούλου (Λυρική τραγουδίστρια/ Καθηγήτρια Μονωδίας)
Ελισάβετ Παπαδοπούλου (Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Φωνοθεραπεύτρια)
Τιμητική ομιλία έκανε ο Δημήτριος Καραθάνος (Σχολικός Σύμβουλος), ενώ για την φωνή και την τεχνητή νοημοσύνη μίλησε η Νίνα Καλούτσα (Ειδικός Φωνής & Δημόσιας Ομιλίας).

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο ΙΜ Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλη, θα πραγματοποιηθεί το πρωτοποριακό ARTience Innovative Demo Masterclass in Vocal Science: ένα πολυδιάστατο διεπιστημονικό εργαστήριο για όλες τις κατηγορίες της επαγγελματικής φωνής (κλασικούς και σύγχρονους τραγουδιστές, ηθοποιούς, ψάλτες, εκπαιδευτικούς, καθώς και χορωδούς), με την ευγενική χορηγία της GeloRevoice by Getremed LTD.

 Το 2ο ARTience συνέδριο για τη φωνή θα συνεχίσει τις εργασίες του το Σάββατο και την Κυριακή, οπότε αναμένεται η ολοκλήρωση του.