Ξεκινάει το 11ο Συνέδριο της ΚΝΕ -Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη οι Τρικαλινοί Αντιπρόσωποι

1199876

Όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή των εργασιών του που ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 18 Δεκέμβρη στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 21 Δεκέμβρη. Στην Αθήνα βρίσκονται ήδη οι Τρικαλινοί αντιπρόσωποι
Η έναρξη του 11ου Συνεδρίου θα γίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα με την παρουσίαση της εισήγησης του ΚΣ για το 11ο Συνέδριο από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη, ενώ στην εκδήλωση της έναρξης θα χαιρετίσει και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), Νίκος Παπαδημητρίου.
Η είσοδος στην εκδήλωση της έναρξης του Συνεδρίου γίνεται με προσκλήσεις. Έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν βετεράνοι του Κόμματος και εκπρόσωποι των Οργανώσεων ΕΑΜογενούς Εθνικής Αντίστασης, συνδικαλιστές εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, το προεδρείο της ΟΓΕ, εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ, της ΕΕΔΔΑ, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», πρέσβεις, δήμαρχοι και βουλευτές του ΚΚΕ, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και άλλοι εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, άνθρωποι του Πολιτισμού, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί, θεραπευτικές κοινότητες των ΚΕΘΕΑ και «18Ανω», σύλλογοι οικογενειών θεραπευομένων, σωματεία εργαζομένων σε θεραπευτικές κοινότητες, εκπρόσωποι Κέντρων Πρόληψης, άνθρωποι από τον χώρο του Αθλητισμού, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, αθλητές και άλλες προσωπικότητες.
Παράλληλα, οι σύνεδροι της ΚΝΕ και οι προσκεκλημένοι στο Συνέδριο και στην έναρξή του, θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία σημαντική έκθεση, που έχει ετοιμάσει η ΚΝΕ για το 11ο Συνέδριό της, με υλικά από το Αρχείο του ΚΚΕ.
Με την αισιοδοξία που πηγάζει από τα βήματα που έχει κάνει η ΚΝΕ τα προηγούμενα χρόνια μέσα στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης και της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, η αισιοδοξία που δίνει και η πραγματικά πλούσια δημοκρατική προσυνεδριακή διαδικασία, που αγκάλιασε όχι μόνο όλα τα μέλη της Οργάνωσης αλλά και χιλιάδες ακόμα νέους, αντανακλάται μέσα από τις δεκάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ΚΝΕ, που καλωσορίζουν το 11ο Συνέδριο.
Το σύνθημα το 11ου Συνεδρίου «Πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ, μαχητικά στον δρόμο για το σοσιαλιστικό αύριο – χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση» έχει φτάσει ακόμα πιο πλατιά στη νεολαία, μέσα από δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων αυτών μπήκε η παρουσίαση και συζήτηση πάνω στις Θέσεις του ΚΣ για το 11ο Συνέδριο, αλλά και η ανάδειξη ιδιαίτερων πλευρών των Θέσεων, όπως η κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, η Τεχνική Εκπαίδευση, το δικαίωμα στον Αθλητισμό, κ.ά. Παράλληλα, οι εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ πλαισιώθηκαν με συναυλίες, εκθέσεις βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής», προβολές του βίντεο – αφιερώματος για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», κ.ά.
Σημαντική η παρουσία των ξένων αντιπροσωπειών
Στο Συνέδριο της ΚΝΕ θα παραβρεθούν και θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του, αντιπροσωπείες από 20 Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο, σηματοδοτώντας και την ανάγκη ενίσχυσης της κοινής δράσης και του συντονισμού των Κομμουνιστικών Νεολαιών. Ανάμεσα στις αντιπροσωπείες θα είναι και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας, με τον πρόεδρό της.
Οι ξένες αντιπροσωπείες θα μπορέσουν να ενημερωθούν από κοντά για τη δράση της ΚΝΕ σε όλους τους χώρους της νεολαίας, τα βήματα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, και τους υψηλούς στόχους που βάζει και με το Συνέδριό της, να είναι μια γερή Οργάνωση νεολαίας, που δρα στο πλευρό του ΚΚΕ κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για την επαναστατική ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Πέρα από την παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου, οι αντιπροσωπείες των ξένων Οργανώσεων έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν το βράδυ της Παρασκευής, στη συνεστίαση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Νέου Ηρακλείου του ΚΚΕ. Επίσης, το μεσημέρι του Σαββάτου θα επισκεφθούν και θα ξεναγηθούν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου οι φασίστες εκτέλεσαν 200 κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944, και στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση με τον δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο.

.