Ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης: Η τιμή εκκίνησης

Ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ωστόσο παρά την προσιτή τιμή του οι πρατηριούχοι δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι, εκτιμώντας ότι τα νοικοκυριά θα ξεκινήσουν να γεμίζουν και πάλι τις δεξαμενές τους κοντά στα Χριστούγεννα.

«Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί από εκεί που έκλεισε και τον περασμένο Μάιο, δηλαδή κοντά στα 80 με 85 λεπτά», λέει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια καλή τιμή εκκίνησης. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο οι πρατηριούχοι «ελπίζουν σε έναν καλό χειμώνα, εάν και η πλειονότητα των καταναλωτών έχει ήδη προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης».

«Αρκετός κόσμος εκμεταλλεύτηκε τον έναν μήνα παράταση (μέχρι 31 Μαίου) που έδωσε το υπ. Οικονομικών στον χαμηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης και γέμισε τότε τις δεξαμενές του. Έβαλαν πετρέλαιο ακόμα και καταναλωτές που είχαν να βάλουν 10 χρόνια», συνέχισε ο κ. Κιούσης υπογραμμίζοντας ότι το επίδομα θέρμανσης ύψους 84 εκατ. για ευάλωτα νοικοκυριά έως το τέλος Δεκεμβρίου που αναμένεται να χορηγήσει η κυβέρνηση θα τονώσει την αγορά.

Την ίδια ώρα, σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το εάν έχουν ξεκινήσει προπαραγγελίες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος είπε ότι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν βοηθά και ο καιρός, αφού πλησιάζοντας στα μέσα Οκτωβρίου η θερμοκρασία αγγίζει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου. «Γενικότερα τα καύσιμα σημειώνουν πτωτική πορεία από του lockdown και μετά σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες την περσυνή περίοδο», συμπλήρωσε.