Ξεκάθαρη δέσμευση Μητσοτάκη για να προχωρήσει το φράγμα της Μεσοχώρας

Μπορεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα  στην Μεσοχώρα να μην έγινε, λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και λόγω του «σφιχτού» προγράμματος που ακολουθήθηκε, όμως η ουσία του θέματος δεν άλλαξε, αφού από το βήμα του μουσείου Τσιτσάνη ο Πρωθυπουργός φάνηκε ξεκάθαρος, όσον αφορά τις προθέσεις του σχετικά με την τύχη του υδροηλεκτρικού φράγματος της Μεσοχώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως «Δεν νοείται στη σύγχρονη εποχή, ένα τέτοιο μεγάλο έργο ανάπτυξης για την περιοχή, να μην βρει πρόσφορα έδαφος για να προχωρήσει. Είναι στις προθέσεις μου αυτό το έργο να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί. Έχω δώσει την κατεύθυνση στο υπουργείο, στον Κώστα Σκρέκα, ο οποίος ηγείται του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η ΔΕΗ να επικαιροποιηθεί αμέσως η Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το φράγμα της Μεσοχώρας, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων και το φράγμα της Μεσοχώρας επιτέλους να λειτουργήσει ως μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο.

Με «δώρα» για την περιοχή μας συνοδεύτηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού και φαίνεται πως μ’ ένα…σμπάρο πετύχαμε δύο τρυγόνια!