Βρούτσης: Τα γήπεδα θα ανοίξουν ξανά με κάμερες, ταυτοπροσωπία και πρόστιμα στους παραβάτες

Στα νέα μέτρα για την οπαδική βία, την τοποθέτηση καμερών, την ταυτοπροσωπία, αλλά και τη λειτουργία των συνδέσμων, αναφέρθηκε σήμερα Κυριακή (28/1) ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως αύριο Δευτέρα (29/1) θα ανακοινωθούν το χρονοδιάγραμμα και οι ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών στα γήπεδα της Super League και η ταυτοπροσωπία.

«Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη από εκείνη την ημερομηνία και μετά, η επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών», ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως τα πρόστιμα για όσους έχουν εκκρεμότητες θα είναι υπέρογκα.

Ακόμη, ανέφερε πως το κόστος για την τοποθέτηση και τη λειτουργία των συστημάτων καμερών θα επιβαρύνει τις ΠΑΕ, ενώ η Πολιτεία είναι εκείνη που θα αποφασίσει για τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν. Για τα περιστατικά βίας εκτός γηπέδων, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε πως «εκεί λειτουργεί κατασταλτικά η Αστυνομία».

Όσον αφορά τους συνδέσμους οπαδών, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού είπε ότι «δεν θέλουμε να κλείσουμε τους συνδέσμους, γιατί αυτό δείχνει μία αδυναμία του κράτους. Θα υπάρχει μόνο μία λέσχη που θα συνδέεται με την ΠΑΕ και θα αναβαθμίσουμε τις λέσχες. Θα γίνουν σύμμαχοι των ΠΑΕ και της Πολιτείας και θα λειτουργούν για το καλό του αθλητισμού

fimotro.gr