Βρέθηκε η σοβαρά τραυματισμένη ορειβάτισσα στον Oλυμπο

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση μιας γυναίκας ορειβάτης που έχει τραυματιστεί στον Ολυμπο σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ βρήκαν την 35χρονη ορειβάτισσα από την ΠΓΔΜ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στη θέση «Στεφάνι» στον Όλυμπο, καθώς έπεσε σε χαράδρα βάθους 150 μέτρων.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης και Λιτόχωρου, άνδρες από τη 2η ΕΜΑΚ, καθώς και ομάδες εθελοντών. Αναμένεται ελικόπτερο Super Puma, το οποίο επίσης συμμετείχε στην επιχείρηση, για να παραλάβει τη γυναίκα, η οποία βρέθηκε σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μαζί με την τραυματία βρίσκονταν δύο άνδρες αναρριχτές, οι οποίοι τη βοηθούσαν.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 10:53 το πρωί, μέσω ασυρμάτου, από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης».

Οι πληροφορίες από το καταφύγιο αναφέρουν ότι πρόκειται για γυναίκα ορειβάτη περίπου 35 ετών, η οποία τραυματίστηκε έπειτα από πτώση στο «λούκι» Στεφανιού, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων. Η κατάστασή της είναι σοβαρή, σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης, μετέχουν 11 πυροσβέστες, από τις υπηρεσίες Κατερίνης, Λιτοχώρου και από τη 2η ΕΜΑΚ.

usay.gr