Βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Καννών στον Δημοτικό Κινηματογράφο

 

Οι βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Καννών θα προβάλλονται στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου τις επόμενες βδομάδες. Πιο συγκεκριμένα:

Αυτήν την βδομάδα προβάλλεται ήδη η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΕΛΑΦΙΟΥ Κοινωνική 121΄, που απέσπασε το Βραβείο σεναρίου Φεστιβάλ Κανών. Σκην. Γιώργος Λάνθιμος με τους: Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν. Με χειρουργική ακρίβεια που δένει υποδειγματικά το μαύρο χιούμορ, την αρχαία τραγωδία, το κιουμπρικό σύμπαν (αρκετά σημεία του φιλμ θα φέρουν στο νου τα «Μάτια ερμητικά κλειστά» με την θαυμάσια και πάλι Κίντμαν), ο Λάνθιμος μεγαλουργεί και πάλι.

Από τη Πέμπτη 18/1 θα προβάλλεται η ταινία ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ (Κομεντί  142΄)  που απέσπασε τον  Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Κανών, 6 βραβεία Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Μια ξεκαρδιστικά πικρή και κινηματογραφικά πρωτότυπη σάτιρα της σύγχρονης τέχνης, της πολιτικής ορθότητας και της ευνομούμενης βορειοευρωπαϊκής κοινωνίας.

Να σημειώσουμε επίσης ότι την αυτήν την Κυριακή θα προβληθεί στο ΣΙΝΕΑΚ για τα παιδιά: η βραβευμένη ταινία Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Μερικές από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων στον κόσμο …Τα χρώματα, οι μουσικές, οι ήρωες-είναι ξεκαρδιστικά-…μια ανεκτίμητη ταινία, γεμάτη ευαισθησία, αγάπη, ζεστασιά και μοναδικούς χαρακτήρες.

 Τέλος, το Σάββατο 27/1: στις ώρα 19:55., θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης H υπέροχη όπερα του G.Puccini, ΤΟΣΚΑ, σε σκηνοθεσία Sir David McVicar.