Βραβεύτηκε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ”

201311191632528340

Η Λαρισαϊκή Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ”, βραβεύτηκε χθες με το βραβείο “GREEN SOCIAL ENTERPRISE 2014” σε ειδική τελετή στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού Social Business Excellence Awards που πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Στην διαγωνιστική διαδικασία συμμετείχαν 58 κοινωνικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα.

Η κοινωνική επιχείρηση “ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ” δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες “ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ” από 46 ανέργους. Συντονιστής του εν λόγω έργου είναι το ΚΕΕ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και εταίροι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ, η ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε, το ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ” (www.githessalis.gr) δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία ποιοτικών οπωρολαχανικών προϊόντων & αρωματικών φυτών που καλλιεργούνται αποκλειστικά από τα μέλη της, με βάση το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και με φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες.

Κατά την διαδικασία της απονομής του βραβείου, η πρόεδρος της κοινωνικής επιχείρησης “ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ” κα. Αργυρίου Σταυρούλα δήλωσε ό,τι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί διέξοδο στην ανεργία και ότι το τρίπτυχο «γνώση – εργατικότητα – κατάλληλη υποστήριξη» αποτελεί το μυστικό για την επιτυχία. Στη συνέχεια ευχαρίστησε το συντονιστή του προγράμματος ΚΕΕ «ΔΗΜΗΤΡΑ» καθώς και όλους εταίρους ξεχωριστά για την ουσιαστική υποστήριξη που έλαβαν ως άτομα και ως ομάδα για να ξεπεράσουν ανασφάλειες και εμπόδια και να προχωρήσουν στην δημιουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης.

.