Βόμβα με τον νέο Διοικητή του ΕΦΚΑ – Είχε εταιρεία που έπαιρνε δουλειές από την ΗΔΙΚΑ

Μόνο εύκολη δεν θα είναι η τοποθέτηση του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ αφού σήμερα κατά τη συζήτηση που έγινε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η ψηφοφορία που έγινε δεν έβγαλε κάποιο αποτέλεσμα.

Μάλιστα, κατά του κυρίου Στάθη Μαρίνου καταφέρθηκε ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, κύριος Γιάννης Βρούτσης, καταγγέλλοντας τα «έργα και ημέρες» του υποψήφιου νέου διοικητή του ΕΦΚΑ, όταν ήταν σύμβουλος στην ΗΔΙΚΑ.

Όπως αποκάλυψε ο κύριος Βρούτσης, ο κύριος Μαρίνος διατηρούσε εταιρία και ο συνεταίρος του σε αυτήν κ. Γιώργος Καρτάλης, έπαιρνε έργα… από την ΗΔΙΚΑ! Το τελευταίο το πήρε με απευθείας ανάθεση μόλις στις 26 Μαρτίου και είναι αξίας 20.000 ευρώ…

Ο κύριος Μαρίνος απάντησε στις καταγγελίες επισημαίνοντας ότι έχει ήδη μεταβιβάσει τις μετοχές της εταιρίας και ότι ο πρώην συνεταίρος του, ο κύριος Καρτάλης έπαιρνε έργα από την ΗΔΙΚΑ, ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Πάντως, παρά τις δέκα θετικές ψήφους που έλαβε ο κύριος Μαρίνος, δεν πήρε την πλειοψηφία, αφού υπήρξαν έξι αρνητικές και τέσσερα παρόν. Από την ψηφοφορία απουσίαζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Εύη Καρακώστα και έτσι η διαδικασία θα επαναληφθεί αύριο.

Όμως ενστάσεις κατά της επιλογής Μαρίνου εξέφρασαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, κύριοι Βαρεμένος, Μπαλαούρας και Χριστοδουλοπούλου. Επίσης, ο κύριος Νίκος Φίλης εμφανίστηκε προβληματισμός αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της επιλογής που έγινε, ιδιαίτερα για το εάν θα επιτευχθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για τους στόχους εξαμήνου.

Από την πλευρά του, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Όπως επισήμανε ο κ. Τάσος Πετρόπουλος, δεν διαπιστώνει κάτι «επιλήψιμο» στην επιλογή Μαρίνου και θεωρεί ότι ανάλογα με τις στοχεύσεις που υπάρχουν γίνεται και η επιλογή του εκάστοτε διοικητή του Φορέα.

dikaiologitika.gr