«Βόμβα»: Η FIFA απειλεί να αποκλείσει τη Βραζιλία από όλες τις διοργανώσεις!

Tο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο θα μπορούσε να κλονιστεί σοβαρά σύντομα. Η FIFA, μέσω επιστολής που αποκάλυψε το πρακτορείο AP, απείλησε ότι θα αποκλείσει τόσο την εθνική ομάδα όσο και τους συλλόγους της Βραζιλίας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις λόγω των ενεργειών ενός δικαστηρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατά την πρόσφατη απομάκρυνση του Εντλάντο Ροντρίγες από την προεδρία της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (CBF).

Η απόφαση-όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης mundo deportivo- ελήφθη από το προαναφερθέν δικαστήριο του Ρίο έλαβε χώρα στις 7 Δεκεμβρίου, όταν ο Ροντρίγες και η ομάδα εργασίας του απολύθηκαν και ο Χοσέ Πεντρίζ διορίστηκε να διοργανώσει νέες εκλογές για την προεδρία της CBF.

Γιατί η Βραζιλία είναι σε δύσκολη θέση

Η FIFA δεν ανέχεται την παρέμβαση ενός κράτους ή ενός από τους θεσμούς του στις υποθέσεις μιας ομοσπονδίας και ως εκ τούτου δεν εγκρίνει την απόφαση αυτή και απειλεί να αποκλείσει την εθνική ομάδα και τους συλλόγους της Βραζιλίας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Αναμένεται να συγκροτηθεί επιτροπή που θα αποφανθεί επί του θέματος στις 8 Ιανουαρίου.
Εν τω μεταξύ, εάν διοργανωθούν νέες εκλογές για την προεδρία της CBF, η FIFA θα μπορούσε να επιβάλει σημαντικές κυρώσεις, φτάνοντας στο σημείο να καθορίσει τον προαναφερθέντα αποκλεισμό της εθνικής ομάδας και των συλλόγων της από διεθνείς διοργανώσεις.

Πηγή: in.gr