«Βόμβα»: Εισηγήσεις να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας -που όμως τις τελευταίες ημέρες σιωπά- μετά την έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι η πρόταση των επιστημόνων οι σχολικές μονάδες να μείνουν κλειστές τουλάχιστον ως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία σε 25 ημέρες από τώρα, ενώ η χώρα αριθμεί (επισήμως) 262 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα; Αυτό είναι πλέον ένα μείζον θέμα. Από το υπουργείο Υγείας, η Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη διαβεβαίωναν ως την περασμένη εβδομάδα ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αλλά εδώ και κάποιες ημέρες σιωπούν. Η ίδια η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Πέμπτη 6 Αυγούστου είχε επαναλάβει ότι το άνοιγμα έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, όμως είχε διευκρινίσει ότι μέχρι τότε θα γίνει ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, «τα οποία αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη».

Την περασμένη εβδομάδα τα καθημερινά κρούσματα που ανακοινώνονταν επισήμως από τον ΕΟΔΥ ήταν πάνω από 100, τώρα πάνω από 200, πλησιάζοντας τα 300. Οι δε λοιμωξιολόγοι δηλώνουν ότι «τρέμουν» την επιστροφή των παραθεριστών στα αστικά κέντρα (εδώ).

Ετσι, όπως ανέφερε το in.gr σε ρεπορτάζ του Βασίλη Σ. Κανέλλη, στο τραπέζι της κυβέρνησης έχει πέσει η πρόταση από την πλευρά των λοιμωξιολόγων, να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά των επιστημόνων έχει υποβληθεί πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και αφού βεβαίως υπάρξει μια καλύτερη εικόνα από το μέτωπο των κρουσμάτων!

Πηγή: Protagon.gr