Βόλος: Πήγε να δώσει ευχές στον αδελφό του με το… δίκαννο!

Σε ένα άγριο οικογενειακό επεισόδιο, το οποίο ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη, εξελίχθηκε η γιορτή ενός 53χρονου στον Βόλο, όταν τον επισκέφθηκε ο αδελφός του για να του ευχηθεί. Ο 59χρονος συνταξιούχος ήταν «λιώμα» στο μεθύσι και, αντί για δώρο, κρατούσε ένα… δίκαννο με το οποίο απείλησε τον εορτάζοντα αλλά και τον δικό του γιο!

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο εμφανώς μεθυσμένος 59χρονος θέλησε να πει… χρόνια πολλά στον αδελφό του που γιόρταζε. Την ίδια στιγμή, έφτασε έξω από το σπίτι του θείου του ο 27χρονος γιος του, αλλά είδε την κατάσταση που βρισκόταν ο πατέρας του και του συνέστησε να φύγει για να μην γίνει φασαρία. Όμως, εκείνος προσβλήθηκε και πήγε στο αυτοκίνητό του από το οποίο άρπαξε το δίκαννο και το έστρεψε κατά του γιου και του αδελφού του, απειλώντας να τους σκοτώσει!

Ο 53χρονος κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο και στη συνέχεια τον κατήγγειλε στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν το ίδιο απόγευμα και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου. Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου παραπέμφθηκε, ο δράστης δικαιολογήθηκε ότι με τον γιο του έχει κακές σχέσεις μετά το χωρισμό του από τη μητέρα του και ότι απλώς ήθελε να τους φοβίσει. Όμως, καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, ενώ το όπλο του κατασχέθηκε.

protothema.gr