Βλίτα τσιγαριαστά με φέτα και πατάτες

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 800 γρ. βλίτα
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 800 γρ. ντομάτες, σε κύβους
  • 10 φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • 350 γρ. φέτα
 

Αυτά τα βλίτα αναβαθμίζονται με την προσθήκη φέτας και πατάτας και φέρνουν στο τραπέζι μας τα πρώτα αρώματα του καλοκαιριού.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάμε τα βλίτα για 1΄. Τα βάζουμε μετά σε κρύο νερό και τα σουρώνουμε.

Βήμα 2

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη μαγειρεύουμε για 5΄. Έπειτα ρίχνουμε τα βλίτα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20΄.

Βήμα 3

Μόλις μαλακώσουν τα βλίτα και γλασάρει η ντομάτα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο και σπάμε από πάνω τη φέτα. Σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση | Food styling: Μάκης Γεωργιάδης | Φωτογραφία: Studio LM

cantin.protothema.gr