Βλαχογιάννης : Νομοθετούμε να ανακουφιστούν οι πολίτες

blaxogiannis vouli 4

“Η Κυβέρνηση μετά από μία διετή σκληρή περίοδο, όπου πέρασε πάρα πολλά η χώρα για να ορθοποδήσει, είναι στην ευχάριστη θέση σήμερα να μπορεί να νομοθετεί θετικά προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.”

” Με τη ρύθμιση που νομοθετούμε θα ανακουφιστούν πάρα πολύ οι πολίτες που χρωστούν είτε στην εφορία είτε στα ασφαλιστικά ταμεία. “

“‘Oσα έγιναν τα δύο-τρία τελευταία χρόνια δεν έγιναν τα τριάντα προηγούμενα χρόνια και αυτή την πορεία, αυτές τις βάσεις που θέτουμε, θα τις βρουν θετικά μπροστά τους οι επόμενες γενεές.”

“Κύριε Πρόεδρε, θέλω να αναφερθώ σε μία τροπολογία που καταθέσαμε πολλοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και άλλοι τόσοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ, την τροπολογία με γενικό αριθμό 1950 η οποία αφορά τη μη παρακράτηση των κοινοτικών ενισχύσεων στους αγρότες υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων για τις εισφορές. Είναι ένα θέμα μείζον, πιστεύω, για τον ελληνικό αγροτικό κόσμο και θα παρακαλούσα την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς να το ξαναδούν.

Ας φέρουν μία δική τους ρύθμιση, μία κυβερνητική ρύθμιση. Είναι, όμως, άδικο ενισχύσεις που η Κοινότητα τις δίνει για συγκεκριμένο σκοπό, εμείς να νομοθετούμε ή να υιοθετούμε τη νομολογία να πάνε υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων. Σεβαστό να ενισχυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, σεβαστό όλοι να πληρώνουν τις εισφορές τους, αλλά τα κοινοτικά χρήματα πρέπει να πάνε για τον σκοπό για τον οποίο τα έχει δρομολογήσει η Κοινότητα.”

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στη Βουλή, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ηλίας ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις 24-10-14, με θέμα: «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α΄57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2013/37/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας, ρυθμίσεις θεμάτων Εισαγωγικού Διαγωνισμού Ε.Σ.Δ.Δ.Α. και άλλες διατάξεις ».

Παραθέτουμε την ομιλία του κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ,
την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε και στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.youtube.com/watch?v=fpukRGZ_esw