Βλαχογιάννης : Για νέα χάραξη του Ε65 δεσμεύτηκε ο υπουργός

blaxogiannis vo 134

Αποτελεσματική αποδεικνύεται η συνεχής και έντονη πίεση του Ηλία ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, για την ολοκλήρωση του Ε-65.
Ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, έλαβε την απάντηση του Υπουργού στην Ερώτηση με θέμα «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ Ε65 – ΧΑΡΑΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΕΩΣ ΕΓΝΑΤΙΑ», στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Το Αναβαλλόμενο τμήμα Ημικόμβος ΠΑΘΕ (Λαμία-Α.Κ. Ξυνιάδας, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία Τροποποίησης Διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης, της 28.11.2013, που κυρώθηκε με το Νόμο 4219.2013, και συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο άρθρο 4.3.2. της σύμβασης παραχώρησης, η κατασκευή των Αναβαλλόμενων Τμημάτων μετατίθεται χρονικά, και θα εκτελεστεί σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε αυτή.

Για το τμήμα αυτό, μήκους 32,5 χλμ περίπου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ένταξης, χρηματοδότησής του, στο νέο Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα 2014-2020.

Για το Αναβαλλόμενο τμήμα από Α/Κ Γρεβενών (Γέφυρα Μουργκάνη) έως Α/Κ Εγνατίας, όπως επίσης προβλέπεται στην Συμφωνία Τροποποίησης Διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης της 28.11.2013, ο Παραχωρησιούχος υποχρεούται να συντάξει τις τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες της προτεινόμενης νέας χάραξης έως τέλους του 2014, ώστε να γίνει η τελική επιλογή της βέλτιστης χάραξης στο συγκεκριμένο τμήμα.»

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ έχει φέρει επανειλημμένως το θέμα στη Βουλή, ενώ κατά τη συζήτηση και ψήφιση των νέων συμβάσεων παραχώρησης για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, από κοινού με τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ. κ. Κων/νο ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ, απείλησαν με καταψήφιση του σχετικού νόμου, αν δεν ψηφίζονταν ρητή διάταξη για ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ του οδικού άξονα Ε-65, εντός σαφούς χρονοδιαγράμματος.

,