Το βιβλίο της Μίκας Μαυρογιάννη «Έρωτας και θάνατος» παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα

Σε μια πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Café-Winebar Et-Toi, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Μίκας Μαυρογιάννη «Έρωτας και Θάνατος», βασισμένο στη διλογία «Έρωτας στη νεροσπηλιά», που διαδραματίζεται στην Όθρυ, το βουνό των μυθικών Τιτάνων όπου βρίσκεται ένα θαύμα της φύσης: το σπήλαιο Νεροσπηλιά.

Την βιβλιοπαρουσίαση φιλανθρωπικού χαρακτήρα συνδιοργάνωσαν οι εκδόσεις «Όστρια» και ο Σύλλογος «Φλόγα» Τρικάλων, όπου Μέρος των εσόδων θα προσφερθεί στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η κ. Ευαγγελία Γκρόπα,  Εκπρόσωπος του Συλλόγου «Φλόγα» Τρικάλων, ενώ για το βιβλίο μίλησαν η Τρικαλινή δημοσιογράφος και συγγραφέας  Έρη Μαυρογιάννη, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, ο Μιχάλης Λάππας, Χειρούργος Οδοντίατρος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων
και η Συγγραφέας Μίκα Μαυρογιάννη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η νέα καταιγιστική περιπέτεια της Μίκας Μαυρογιάννη «Έρωτας και Θάνατος» από τις Eκδόσεις Όστρια κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας, ένα χρόνο μετά τη φρενήρη πορεία του μυθιστορήματος «Έρωτας στη Νεροσπηλιά» το οποίο διαδραματίζεται στο μυθικό βουνό των Τιτάνων, την Όθρυ, την πόλη του Αλμυρού & του Βόλου και έχει μεταφραστεί στην Αγγλική γλώσσα. Η συγγραφέας, Μίκα Μαυρογιάννη, επιστρέφει με σκοπό να ταράξει εκ νέου τα λογοτεχνικά ύδατα με τη συνέχεια της ιστορίας της, στο νέο της μυθιστόρημα «Έρωτας και Θάνατος».
Με την ίδια καταιγιστική γραφή, αλλά με βαθύτερη κατανόηση των ανθρώπινων αδυναμιών και ενστίκτων, υπογράφει ακόμα ένα απολαυστικό βιβλίο. Αντλεί στοιχεία από αληθινά περιστατικά και γεγονότα, από ιστορίες που άκουσε, αλλά και βίωσε η ίδια.
Το βιβλίο χαρακτηρίζεται ως ιδιοφυές μυθιστόρημα και στοχαστικό ψυχογράφημα καθώς είναι ένα βιβλίο που μιλάει για επίκαιρα ζητήματα: για την οικογένεια, για την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, για την ιστορία ενός άκληρου αντρόγυνου που βρίσκει στην αυλή του ένα βρέφος και το υιοθετεί, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η πάθησή του, με διάφορες κινητικές διαταραχές, σπαστικότητα, δυσκαμψία που συνοδεύεται από διανοητική καθυστέρηση. Επίσης, μιλάει για τα κυκλώματα της νύχτας αλλά και για έναν κεραυνοβόλο έρωτα οδοστρωτήρα, που ισοπέδωσε, χάραξε και γάζωσε κάθε κύτταρο του ήρωα Ορέστη κάνοντάς τον να συγκεντρώνει όλη τη ζωή του σε ένα γυναικείο όνομα…