Βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης για Τρίκαλα ζητά ο Παπαδόπουλος

Ερώτηση Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με Θέμα: «Βελτίωση σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης δυτικής Θεσσαλίας» κατέθεσε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Aναλυτικά:

Παραμένει έντονο το πρόβλημα της σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης στη Δυτική Θεσσαλία για τους κατοίκους, τους επισκέπτες, τους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν τα Μετέωρα – Μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, τη Λίμνη Πλαστήρα  και τους άλλους πασίγνωστους τουριστικούς προορισμούς στους Νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας. Οι επιβάτες δεν μπορούν να ταξιδέψουν με επιστροφή αυθημερόν ούτε στην Αθήνα ούτε στη Θεσσαλονίκη, με τα υπάρχοντα δρομολόγια, καθώς εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχει πρωϊνό τραίνο.

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων, έχοντας μακρόχρονη εμπειρία, πρότεινε μια ρεαλιστική και αξιόπιστη καθημερινή συγκοινωνία με τρία ζεύγη δρομολογίων που θα έχουν ανταπόκριση στα Παλαιοφάρσαλα. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οφείλει να την μελετήσει, να τη συζητήσει με τα Όργανα Αυτοδιοίκησης της περιοχής και να την λάβει σοβαρά υπόψη στη νέα σύμβαση 15ετούς διάρκειας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Τι σκοπεύει να κάνει για την ουσιαστική βελτίωση της σιδηροδρομικής εξυπηρέτησης της Δυτικής Θεσσαλίας στη νέα σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

 

  1. Θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της Αυτοδιοίκησης και των άλλων Φορέων της τοπικής κοινωνίας;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές