Eλαφριά και μεταξένια, αυτή η vegan σοκολατένια μους με πλούσια γεύση και υφή στέκεται άνετα δίπλα στην κλασική συνταγή.
Υλικά
- 400 ml κρέμα καρύδας
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο
Διαδικασία
-
- Για τη vegan μους σοκολάτας με 3 υλικά λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε την κρέμα καρύδας στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε μερικά λεπτά να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ στη μεσαία προς χαμηλή ταχύτητα
- Τέλος, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ.
- Μοιράζουμε τη μους σε 4 μπολάκια ή ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
- Βάζουμε την κρέμα καρύδας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, πριν τη χτυπήσουμε στο μίξερ.
- Αν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε με τρίμμα σοκολάτας, τσιπς καρύδας και φρούτα της αρεσκείας μας.