Βαθμολογίες και στο Internet από τις 13.00

bathmi

Την ανάρτηση των βαθμολογιών στα σχολεία, ανακοίνωσε και επισήμως πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας. Σε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι «οι γραπτοί βαθμοί των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικων Λυκειων – Ομαδα Β΄ (στα κοινά μαθήματα με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων), τα οποία εξετάστηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο, αναρτώνται σήμερα σε όλα τα Λύκεια της χώρας».

Όπως σημειώνεται, οι υποψήφιοι των γενικών Λυκείων θα μπορούν, μετά τις 13:00, να βρίσκουν την βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερα (4) πρώτα γράμματα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώνονται σύντομα, από την μηχανογραφική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσων έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης.

Παράλληλα αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα των απολυτήριων εξετάσεων σε όλα τα Γενικά Λύκεια. Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ομάδα Β΄, αναμένεται να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Σήμερα θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα στατιστικά στοιχεία με την κλιμάκωση των γραπτών επιδόσεων κατά μάθημα για τους 85.587 υποψηφίους, που πήραν μέρος στις εξετάσεις

Τέλος ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και η βαθμολόγηση των γραπτών «έχει προγραμματιστεί να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΠΗΓΗ: tovima.gr