Βάσεις Πανελλήνιες 2014: Oι πρώτες εκτιμήσεις των βαθμολογητών!

panelinies graptes

Ελάχιστες διαφοροποιήσεις, σε σχέση με πέρσι, παρατηρούνται μέχρι τώρα στις βαθμολογίες των μαθητών στις Πανελλήνιες 2014 στα επτά μαθήματα που έχουν εξεταστεί.

Οι βαθμολογητές έχουν ξεκινήσει ήδη να διορθώνουν τα γραπτά και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι τα θέματα δόθηκαν με σαφήνεια και απευθύνονται στις ικανότητες του μέσου μαθητή και όχι σε διάνοιες, σύμφωνα με δημσοσίευμα του «Έθνους».

Στα μαθήματα που μέχρι τώρα οι μαθητές έχουν σημειώσει καλύτερες επιδόσεις στις Πανελλήνιες 2014 είναι τα Μαθηματικά και τα Στοιχεία Στατιστικής γενικής παιδείας, τα Αρχαία Ελληνικής θεωρητικής κατεύθυνσης και οριακά στα Μαθηματικά κατεύθυνσης. Σε αυτά τα μαθήματα, λοιπόν, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η εικόνα είναι πολύ καλή, καθώς εκείνοι που δεν τα πήγαν καλά είναι μειοψηφία.

Αντίθετη είναι η εικόνα των γραπτών στην Ιστορία γενικής παιδείας, ενώ στα ίδια με τα περσινά επίπεδα -με μικρές αυξομειώσεις- κινούνται οι βαθμολογικές επιδόσεις στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, Βιολογία και Φυσική γενικής παιδείας.

.