Βάσεις 2015: ποιες σχολές θα πέσουν έως και 1.000 μόρια

panelladikes-2015

Ποιες σχολές θα πέσουν έως και 1.000 μόρια; Πόσο θα πέσουν οι βάσεις 2015;

Πτώση  βάσεων 2015 μέχρι και 1.000 μόρια αναμένεται να σημειωθεί σε αρκετές σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τις βάσεις 2015 μετά τις 20 Αυγούστου, λόγω των δύσκολων θεμάτων που «έπεσαν» σε μαθηματικά και φυσική.

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων 2015 προσέρχονται σήμερα Δευτέρα (15/6) στα λύκεια τους για να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), περιμένοντας να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποχρεωτικών μαθημάτων το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πτώση των βάσεων αναμένεται να σημειωθεί στο στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο.

Στις σχολές της θεωρητικής κατεύθυνσης, πάντα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θα είναι μικρότερη, ενώ πιο χαμηλά θα κινηθούν οι βάσεις 2015 ιατρικών και παραϊατρικών σχολών.

Αρκετά μεγάλη θα είναι η πτώση και στις βάσεις των στρατιωτικών σχολών, ενώ η μείωση του αριθμού των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές θα κρατήσει τις βάσεις στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.

Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι σχολές του πρώτους πεδίου, με το ειδικό μάθημα να κρίνει την είσοδο σε πολλές σχολές όπου απαιτείται.

Στο τρίτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται μια κάποια πτώση των βάσεων 2015, ωστόσο αυτή δεν αναμένεται να είναι μεγάλη, θα λείψουν όμως σίγουρα και οι πολλοί αριστούχοι.

Στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο η πτώση των βάσεων 2015 θα είναι πιο συγκρατημένη.

fimes.gr